Palamusel said õpilased äsja koolimajja, Tormas tuleb oodata

Sel nädalal jõuti Oskar Lutsu Palamuse Gümnaasiumis ehitus- ja remonditöödega nii kaugele, et õpilased saavad kooliaastat jätkata koolimajas. Torma põhikooli lapsed peavad kooli remondi valmimist veel paar päeva ootama.

 

Palamuse gümnaasiumi direktor Kuuno Lille on rahul,  et  lõppeva nädala algusest sai õppetöö koolis jätkuda vastremonditud ruumides. „See kaks ja pool nädalat õppimist mujal oli üsna hullumeelne,” tunnistas koolijuht. Ehitustööd kooli juures pole veel päriselt lõppenud, kuid Lille sõnutsi ei sega need enam õppimist.

Palamuse Gümnaasiumi ehitust teostanud firma Riverside OÜ projektijuht Hanno Vares kinnitas Vooremaale, et põhimõtteliselt on töö valmis ja praegu tegeldakse ümbruse haljastuse  

C. R. Jakobsoni nimelises Torma Põhikoolis sel nädalavahetusel ehitustööd veel jätkuvad. Septembri alguses andis ehitustöid teostava ettevõtte Jaagor Grupp OÜ juhatuse liige Ingmar Kiidjärv lootust, et kuu lõpus saavad õpilased koolimajja. Eile sõnas Kiidjärv, et nende firma poolt on ehitustööd sellises järgus, et nädalavahetusega peaksid viimased tööd majas lõpetatud saama. „Minu mitteametlik seisukoht on selline, et esmaspäevast võiksid lapsed juba koolimajja tulla,” ütles Kiidjärv, kuid lisas, et ei tea, millal koolipere kolimisega algust teeb.

Torma kooli esialgne remonditööde valmimise tähtaeg oli 1. september, kuid veidi enne kooliaasta algust selgus, et selle aja jooksul ei ole võimalik töödega valmis saada. Selles oli osaliselt süüdi ka keerukas ventilatsioonisüsteem, kuhu tänapäevased konstruktsioonid kuidagi ära mahtuda ei tahtnud. Ingmar Kiidjärv ütles, et ventilatsioonisüsteemidega oli neil raskusi ka viimastel nädalatel, kuid mingeid uusi üllatusi tööde lõppjärgus ette ei tulnud.

Torma kooli direktori Toomas Aavasalu sõnutsi on praegu koolimajas avanev pilt lootustandev. „Praegu tehakse siin veel mõningaid maalritöid ja paigaldatakse küttesüsteeme,” rääkis direktor üleeile. Torma õpilased tegelevad koolitööga rahvamajas, raamatukogus ja sööklahoones. „Mingeid erilisi probleeme pole meil õppetööga remondi pärast tekkinud ja õppekavade täitmine selle tõttu ei kannata,” kinnitas direktor, lisades, et vähemalt jääb see õppeaasta lastele erilisena meelde.

i

EILI KOITLA

blog comments powered by Disqus