Sadalas selgusid Torma piirkonna tublimad laululapsed

Sadala rahvamajas toimunud Torma piirkonna Laulukarusselli eelvoor „Olen laululaps” tõestas, et selles kandis on jätkuvalt nii lasteaias kui koolides mitmeid  tublisid laululapsi, samuti meisterlikke juhendajaid, kes nende oskusi arendavad.  Sündmus sai teoks  Sadala Külade Seltsi eestvedamisel ja Jõgeva valla kaasabil.

Lauluvõistlusel osales neljas vanusekategoorias kokku 13 poissi ja tüdrukut. Žürii esimeheks kutsuti Mustvee kultuurikeskuses tegutseva Ruthi Laulustuudio juhendaja Ruth Lehiste, liikmeteks Sadala kooli hoolekogu esimees Liisa Katt ja Jõgeva vallavalitsuse lastekaitsespetsialist Kaja Ivask. Lapsed olid võistluseks ette valmistanud Torma lasteaia Linnutaja muusikaõpetaja Ly Ant, muusikaõpetajad Mare Talve Sadala koolist ja Vairi Niinep Torma põhikoolist.  Enne võistluse algust said lapsed Sadala rahvamajas proove teha, milleks oli kasutada ka vajalik tehnika.

„Meil on kahel eelnenud aastal toimunud ka suurem laulusündmus, kus lapsi on saatnud klaveril  tuntud muusikud Olav Ehala ja Urmas Lattikas. Kuna selle aasta lauluvõistluse võitjad lähevad  edasi maakondlikku vooru, siis ei olnud vajadust seesugust muusikasündmust veel lisaks korraldada.  Eks varem osalenutel on parem lava- ja mikrofonikogemus ja eks vanematel on ka lihtsam oma lapsi kodulähedases rahvamajas kuulata,” ütles lauluvõistlust juhtinud Valdi Reinas.

„Mõistagi on põnev konkurentsimoment, kuid ennekõike soovisime, et võistlus pakuks positiivsed emotsioone lastele, juhendajatele, lapsevanematele, kõigile pealtvaatajatele,” ütles Reinas. „Esinemisjulgust annab ka mitmekülgsus. Kõik Sadala laululapsed on eelnevalt mänginud ka Sadala Külade Teatri lastetruppides,” lisas ta.

„Mittetulundusühing Sadala Külade Selts kindlustas osalejatele soojad ja mugavad ruumid, kaasas lauluvõistluse juhtima Valdi Reinase, kes tegutseb praegu üsna suures osas õhinapõhiliselt, sest on omavalitsuse makstavast ringjuhi tasust loobunud,” ütles ühenduse eestvedaja Pille Tutt, kes kujundas tänukirjad nii lauljatele kui ka juhendajatele. Seltsi poolt oli ka maiustustekott väikestele lauljatele.

Jõgeva vallavalitsuselt olid auhinnad.  

Lauluvõistluse „Olen laululaps” parimad vanuseklasside järgi:

3.-7. Laura-Liisa Võsokovski, 8.-10. Mia Meribel Kirjutaja, 11.-13. Kristeli Paju, 14.-15. Kaisa Neimann.

Žürii eripreemiad: kõige emotsionaalsem esitus – Trevor Nork, kahe hääle preemia (pill + laulmine) – Annamai Sepper, lõbus esitus – Greete Melany Ivask, kevade teemapärasus – Anette Välb, julge esitus – Johanna Sepper.

JAAN LUKAS

blog comments powered by Disqus