Hoidke südant, siis hoiab süda tervist

Varsti lõpeb järjekordne südamekuu, mil on meile kõigile  järjekordselt meelde tuletanud, kui tähtis on hoolitseda oma tervise eest. Iga päev, kogu aeg. Tänapäeval, mil üldine mugav elu, vähene füüsiline koormus ja liikumine ning tihtilugu valed toitumisharjumused avaldavad südamele pidevalt halba mõju, on sellised kampaaniad ilmselt vajalikud. Ka arstid tunnistavad, et tegemist on küll kampaaniaüritusega, kuid selle kasulikkuses ei kahtle keegi.

Elu on näidanud, et kui selline kampaania paneb inimesi natukenegi rohkem oma südame tervisele mõtlema, on see oma eesmärgi täitnud. Aga eelkõige saame oma harjumusi ja käitumist mõjutada ikka ise. Tervis ei sõltu küll alati ja täiel määral meist endist, kuid paljugi saame selle heaks ära teha.

Alates õigest (või õigemast) toitumisest, tervislikest eluviisidest, puhtast elukeskkonnast, füüsilisest tööst, sportlikest harjumustest. Sest väga oluline on tervisele, millises keskkonnas elame, milline on meie elustiil, igapäevased harjumused.

Südamele teevad kahtlemata halba ka stress ja depressioon. Seepärast ei tasu meil kindlasti ülearu muretseda, eriti mitte  asjade pärast, mida me niikuinii muuta ei saa. Küll aga tasub muret tunda südame tervise pärast, sest sellest sõltub kõik ülejäänu. Hea tervis pole küll kõik, mis meil eluks vaja, kuid ilma selleta ei ole üldse midagi. Seda põhimõtet kannab ka  südamekuu.

blog comments powered by Disqus