SK Illi võitis, Noorus viigistas

Kui Jõgeva Noorus-96 teenis läinud nädalavahetusel Eesti jalgpallimeistrivõistluste II liigas esimese viigipunkti, siis duubelmeeskond Vaimastvere SK Illi jätkas IV liigas võidulainel. Noorus viigistas Tartus JK Tammeka III meeskonnaga 3:3, kuid SK Illi alistas kodusel Vaimastvere Arenal 2:1 Põhja-Sakala II meeskonna.

Noorus-96 mängis laupäeva õhtul Sepa jalgpallikeskuse kunstmuruväljakul tõusude ja mõõnadega. Juba 6. minutil sai jala valgeks Jürgen Hiljurand, paraku seda oma väravasse ning Noorus jäi kaotusseisu 0:1. Ent seitse minutit hiljem heastas Hiljurand oma eksimuse  ning viigistas karistuslöögist mänguseisu. Ning 21. minutil viis Kristjan Kuldmägi omakorda Nooruse 2:1 ette.

Vaheajale sellelt seisult siiski veel ei mindud, sest 37. minutil õnnestus väljakuperemeestel viigistada. Värava tegi Tarmo Kullas. Treener Igor Orlovi sõnul oli Noorus teisel poolajal ülekaalus, kuid seda ei õnnestunud kuidagi realiseerida.

„Kõik lihtsad olukorrad mängiti keeruliseks. Kui oldi juba heal löögipositsioonil, otsiti ikka veel paremat kohta. Lihtsamalt on vaja mängida,” oli treeneri nõuanne.

Paraku jõudsid 74. minutil eesmärgile hoopis tartlased, kui Ats Toomsalu viis Tammeka taas juhtima – 3:2. Viimastel minutitel jõgevalaste surve jätkus, kuni 87. minutil mängis vastased oma kiirusega üle Stenver Kleimann-Leimann ning tabloole ilmus 3:3 viik.

„Võib öelda, et viik oli ka õiglane tulemus, vastas mängu käigule,” sõnas treener Orlov.

SK Illi kohtus pühapäeval koduväljakul Põhja-Sakala II meeskonnaga ning alustas veelgi õnnetumalt, jäädes juba avaminutil 0:1 kaotusseisu. Õnneks suudeti sellest külmast dušist kiiresti toibuda ja ülejäänud mängus oli Illi siiski ründavam pool.

Viigiväravani jõuti 22. minutil, mil skoori tegi heas hoos olev Marek Reiman. 1:1 viigiseisul mindi ka vaheajale. Teist poolaega alustas SK Illi väravas Kenert Karu asemel Timo Kotkas. Kodumeeskond oli aktiivsem ja omas paremaid väravavõimalusi. Kuni 53. minutil meisterdas otsustava võiduvärava taas Reiman.

2:1 juhtima asunud Illi eduseisu enam käest ei andnud, kuigi oma värava lähistel elati üle ka mitmeid raskeid hetki. Kollase kaardi teenis meeskonna kapten Denis Kazakov. Lõpuvile fikseeris Illi teise võidu ning meeskond jätkab täiseduga tabelis liidrikohal.

„Kui me hoo üles saime, oli mäng ka meie käes. Vahepeal vajusime mõnes olukorras lihtsalt ära. Kahe esimese võidu puhul on hea just see, et oleme hakkama saanud oma jõududega,” kommenteeris kõik 90 minutit väljakul olnud pühapäevane sünnipäevalaps Eduard Lehtmets.

Eeloleval nädalavahetusel mängivad mõlemad meeskonnad kodusel Vaimastvere väljakul. Noorus-96 vastane on pühapäeval, 22. aprillil kell 12 FCI Tallinn. SK Illi mängib laupäeval, 21. aprillil kell 14 Tartu JK Welco X meeskonnaga.

MATI ALEV

blog comments powered by Disqus