Aimar Andruse Palusalu mälestusvõistlustel võidukas

Laupäeval Tallinnas Kalevi spordihallis toimunud XXXI Kristjan Palusalu mälestusvõistlustel kreeka-rooma ja vabamaadluses võitis ainsa eestlasena esikoha põltsamaalane Aimar Andruse. SK Nipi maadlejatest jõudis finaali ka Marek Kütt.

Vabamaadluse kehakaalus kuni 70 kg oli Aimar Andrusel seitse konkurenti. Avakohtumises saavutas ta vaid 43 sekundiga võiduks piisava 10:0 eduseisu soomlase Miska Suhoneni vastu, poolfinaalis aga seljatas punktidega 3:1 juhtides Iisraeli esindaja Yaroslav Goldmani. Finaalmatšis oli Andruse vastaseks Rumeeniast pärit Suurbritannia maadleja Nicolae Cojocaru. Kuueminutilise maadluse võitis põltsamaalane punktidega 4:2.

Samas kehakaalus tegi kaasa ka Jako Kivimägi, kes jäi avamatšis punktidega 4:8 alla soomlasele Eero Sillanpääle ja sai seitsmenda koha.

Vabamaadluse kehakaalus kuni 65 kg alistas Marek Kütt kolm vastast, kuid pidi finaalis tunnistama Kasahstani maadleja paremust. Alagrupikohtumistes võitis Kütt austerlase Gabriel Janatschi ja soomlase Miika Kaivolaineni, poolfinaalis oli ta punktidega 7:3 üle Hispaania maadlejast Pablo Diaz Pardost. Võteterohkes finaalmatšis oli põltsamaalase vastaseks Assõlžan Toktaržanulõ, kuueminutiline maadlus lõppes kasahhi 12:5 eduseisus.

Kristjan Palusalu mälestusvõistlustel tegi kaasa 174 vaba- ja kreeka-rooma maadlejat 24 riigist.

MATI ALEV

blog comments powered by Disqus