Kristlikud noored rääkisid vabatahtliku töö perspektiividest

 

Pühapäeval Põltsamaal peetud kristlikul laste- ja noorsootöö infopäeva mõttetalgutel oli kõne all vabatahtliku tegevuse vajalikkus, võimalused selle huvitavamaks ja mitmekülgsemaks muutmiseks. Vestlusringis osalenud maavanem Viktor Svjatõšev nimetas eriti oluliseks vabatahtliku töö positiivset mõju inimeste ühtekuuluvustundele.

EELK Põltsamaa Niguliste koguduse noortejuht Ulvi Uutar rõhutas, et kristlik noorsootöö on väga tihedasti seotud vabatahtliku tegevusega, mistõttu vestlusringis keskendutigi sellele teemale. “Eesmärk oli välja tuua vabatahtliku töö kasulikkuse erinevad aspektid. Arutelul välja öeldud mõtetest jäi kõige enam meelde maavanema arvamus, et vabatahtlik töö pakub tegutsemisrõõmu ja liidab inimesi erinevate sihtide saavutamise nimel,” rääkis ta.

Viktor Svjatõševi sõnul oleks vabatahtlike abi igati teretulnud ka suuremate spordivõistluste korraldamisel. “Kui lähiminevikus suhtusid treeninggruppide lapsed sellesse abistamisse iseenesest mõistetavalt, siis nüüd on abistajaid märksa raskem leida,” ütles maavanem.

“Koguduse noorsootöö ja vabatahtlik tegevus on omavahel tihedalt seotud. Tarvastus korraldasime töömahukad puutalgud, kus oli palju kaasalööjaid. Põltsamaal pole kahjuks nii suurt entusiasmi veel tekkinud. Ehk on põhjus selleski, et inimeste hulgas on juurdunud harjumus nii tasu küsida kui seda maksta,” märkis EELK Põltsamaa Niguliste koguduse õpetaja Markus Haamer.

Oma mõtteid vabatahtliku tegevuse kohta avaldasid ka EKNK Põltsamaa Jordani koguduse pastor Meelis Maikalu ja praost emeeritus Vello Salum.

JAAN LUKAS

blog comments powered by Disqus