Mattiiseni muusikapäevad seekord teistmoodi

Homme alguse saavad XXII Alo Mattiiseni muusikapäevad toimuvad seekord mitmeski mõttes varasemast veidi teistmoodi. Kui seni võõrustas noori lauljaid Alo kunagine kool, Rohu tänavas asunud ja aastate jooksul erinevaid nimesid kandnud koolimaja, siis tänaseks on see ring täis saanud. Hoonest on jäänud vaid mõtteline osa ja selle asemele ehitatakse Jõgeva põhikooli tarvis uut, nüüdisaegset maja.

Seepärast on noorte vokaalansamblite konkurss esmakordselt üle viidud Jõgeva kultuurikeskusse. Sealsetel lavalaudadel astub kahel päeval žürii ja publiku ette 52 ansamblit enam kui neljasaja lauljaga. Ja kui mitmel varasemal aastal on konkursil kaasa löönud ka kuni 26aastaste lauljate ansamblid, siis sel aastal neid enam esinema ei oodata. Jäävad põhikooli- ja gümnaasiumiklassid.

Kõige olulisem muutus on aga see, et esmakordselt toimuvad Alo muusikapäevad meie ärkamisaja helilooja ema Helmi Mattiisenita. Hiljuti meie seast jäädavalt lahkunud daam pühendus viimased kakskümmend aastat oma pojaga seotud mälestuste kogumisele ja talletamisele. Tegi ära suure ja hindamatu töö, mida nüüd jätkavad juba teised.

Olenemata nendest muudatustest, võib kaljukindlalt öelda, et Jõgevalt võrsunud helilooja auks toimuvad muusikapäevad saavad ka nüüd ja tulevikus teoks endises headuses. Laulmist saavad nautida nii žürii, saali kogunev publik kui konkursil osalejad ise. See ongi parim kinnitus, et kahekümne kahe aasta pikkune traditsioon ei hääbu.

blog comments powered by Disqus