Jõgeva hokimeestele hõbedad

Viljandis jõudsid lõpule Eestimaa Spordiliidu Jõud meistrivõistlused jäähokis. Esimesse tugevusgruppi kuulunud nelja meeskonna turniiril võitis Jõgevamaa hokikoondis teise ringi, kuid kokkuvõttes saavutati Harjumaad esindanud Saku Hokiklubi järel teine koht. Jõgeva võitis Tartu 5:4 (1:2, 2:1, 2:1), viigistas Sakuga 3:3 (0:0, 2:1, 1:2) ja alistas Viljandi 8:1 (1:0, 4:1, 3:0). Turniiri parimaks väravavahiks valiti Jõgeva puurilukk Alar Tooming.


Turniiri teist ringi kolmandalt kohalt alustanud Jõgeva meeskond mängis Viljandis igati hästi, tundmata kordagi kaotusekibedust. Avamängus kohtuti Tartu esindusega, kellele avaringis oli 2:7 alla jäädud. Nüüd läks Jõgeva juba 36. sekundil Hannes Pagi väravast 1:0 juhtima, kuid edasi läks raskemalt. Kolmandik kaotati 1:2 ja teise algul jäädi taha juba 1:3. Taas võeti palju karistusminuteid (kokku 12) ja vastane realiseeris mängus ülekaalu tervelt kolmel korral.

Magus revanš

Kuid siis leidis Jõgeva õige mängurütmi. Margus Gussi, Raul Kivi (kaks) ja Marko Saksingu väravatest juhiti 34. minutiks 5:3. Mõned sekundid hiljem kahandasid tartlased kaotusseisu küll minimaalseks, kuid viimase kuue minutiga skoor enam ei muutunud. Jõgeva sai väärt 5:4 revanši.

Teises mängus mindi vastamisi hilisema meistermeeskonna HK Sakuga. Sellest kujunes turniiri parim mäng, kus arvukas publik sai nautida kiiret ja puhast hokit. Kuna mõlemad meeskonnad mängisid kolme viisikuga, suudeti tempot hoida lõpuni. Pärast väravateta avakolmandikku viis Marnet Meister teise perioodi algul Jõgeva 1:0 ette. Vähem kui minut hiljem vastaste liidermängija Kaupo Kaljuste viigistas. Uuesti pääses Jõgeva juhtima (värav Pagilt), aga sellele vastasid Saku mängijad kahe väravaga. Viimased neli minutit 2:3 kaotusseisus mänginud Jõgeva viigistas 10 sekundit enne lõpuvilet, kui sihile jõudis Rein Kivi. 3:3 tulemus vastas igati ka mängu käigule.

Turniiri viimases mängus kohtuti pühapäeval Viljandiga. Jõgeva vajas hõbeda saavutamiseks igal juhul võitu, kuid nii nagu ka esimeses mängus Viljandiga ei suudetud avakolmandikul kuidagi oma ülekaalu maksvusele panna. Alles 12. minutil avas Jüri Narits skoori. Nappide jõududega kodujääl mänginud Viljandi ei kestnud aga kolme viisikuga mänginud Jõgeva vastu.

Kolme võrdse viisikuga

Edasises mängus oli Jõgeva ülekaal ilmne. Kahel korral skooris Saksing, korra jõudsid väravani veel ka Narits, Guss, Andrei Kovalevski, Meister ja Kütt. Jõgeva võitis lõpuvileks 8:1 ja kindlustas sellega endale meistrivõistlustel hõbemedalid. Eelmisel aastal jäädi turniiril mäletatavasti üldse medaliteta. Võistluste direktoraat valis parimaks väravavahiks Alar Toominga.

Meeskonna treeneri Tiit Lääne sõnul tõi seekordse edu ühtlane tugev koosseis ning meeskondlik vaim. „Juba see, et võisime teise ringi kõik kohtumised mängida kolme võrdse viisikuga, tagas hea tulemuse. Kui esimestes mängudes said meile saatuslikuks kergesti saadud kaheminutilised karistused, siis viimastes kohtumistes saime õnneks ka sellest jagu.” Meeskonna treeneri sõnul oli teise koha taga kapten Raul Kivi oluline roll. „Suuresti tänu tema initsiatiivile õnnestus komplekteerida hea koosseis ning oma hingestatud mänguga oli Raul ka jääl meeskonnakaaslastele eeskujuks. Kindlasti tuleb aga tulevikus selliste turniiride eel pidada kontrollmänge, et tulemus veelgi parem oleks.”

Praegune meeskond vääriks kindlasti väljundit mängimiseks Eesti meistrivõistlustel, kuid hokiliidu saamatuse tõttu see võimalus puudub. Samuti nagu puudub Jõgeval ka kodumeeskonnale nii vajalik oma jää. Külmapealinnas on see kurioosne, samas kui meie ümbruskonnas hokiväljakud toimivad.

Turniiri resultatiivsustabelis olid jõgevalastest edukamad Raul Kivi ja Marko Saksing, mõlemad 8 (3 + 5), Jüri Narits 7 (3+4), Margus Guss 6 (5+1) ja Marnet Meister 5 (3+2).

Hõbeda võitnud meeskonnas mängisid väravavahid Alar Tooming, Ruslan Blinnikov, Mati Tali, kaitsjad Andrei Kovalevski, Slava Bortnik, Janno Pärn, Tarmo Pütsepp, Taivo Ploom ja Ain Kastan, ründajad Raul Kivi (kapten), Rein Kivi, Jüri Narits, Margus Guss, Marnet Meister, Marko Saksing, Siim Sommer, Hannes Pagi ja Alari Kütt.

Lõplik turniiritabel (mängud, võidud, viigid, kaotused, väravate suhe, punktid)

  1. HK Saku 6 5      1      0      37:12       11
  2. Jõgevamaa 6 3      1      2      28:21       7
  3. Tartu Condor 6 3      0      3      30:20       6
  4. Viljandi HK 6 0      0      6      13:55       0

IMRE ERIMAA

blog comments powered by Disqus