Eesti meister juhendas kabehuvilisi lasteaialapsi

Jaanuari lõpus 64ruuduses kabes esmakordselt Eesti täiskasvanute meistriks tulnud Merilii Jalg tutvustas eelmisel nädalal Siimusti 6-7aastastele lasteaialastele kabemängu saladusi.


Jõgeva Kabeklubi juhatuse liikme Ülar Poomi sõnul tuli lastele kabemängu õpetamise algatus lasteaia poolt. “Kutsusime lastele appi Eesti parima noore kabetaja Merilii Jala, kes on tulnud juba ka naiste hulgas Eesti meistriks,” ütles Poom.

“Reedeti on meil mänguasjapäev ja lapsed toovad siis kodunt kaasa oma mänguasju,” lausus lasteaiaõpetaja Elle Karu. “Detsembris võttis üks poiss, kes oli kodus oma isaga kabet mänginud, sel päeval kaasa kabelaua ja -nupud ning nii lastel selle mängu vastu huvi tekkiski. Selgus, et ka teistel lastel olid mänguvahendid kodus olemas ja kokku saime viis komplekti. Kahjuks ei teadnud me aga kõiki mängureegleid ja nii tekkis vaidlusi selle üle, kuidas mängida. Seetõttu otsustasimegi abi otsida.”

Kabemänguhuvi on lastel jätkuvalt alles. “Kabe on lauamängudest siiani kõige populaarsem,” kinnitas Elle Karu. “Mäng paneb lapsed mõtlema ja õpetab neile püsivust. Samuti on tähtis see, et nad oskaksid ka väärikalt kaotada. Mõni laps on kaotuse üle väga kurb, aga oleme kokku leppinud, et mängu lõpetame alati käesurumisega.”

Merilii Jalg jäi saadud kogemusega väga rahule. “Täitsa tore ja huvitav oli lastega suhelda,” lausus 16aastane kabemeister. “Kõik olid hästi aktiivsed ja tahtsid mängida.”

MATI ALEV

blog comments powered by Disqus