Teatesõidus Eesti naiskonnale 13. koht

Möödunud nädalal Šveitsis Gomsis toimunud juunioride ja U23 vanuseklassi põhja suusaalade MM-võistlustel sai põltsamaalane Hanna-Brita Kaasik juunioride 4 x 3,3 km teatesõidus Eesti naiskonna koosseisus 13. koha.

Avavahetuse lõpetas Mariel Merlii Pulles 16 naiskonna seas kuuendana, esimesena teate üle andnud venelannadele kaotas Eesti naiskond 52,8 sekundit. Teise klassikaetapi järel andis Stine-Lise Truu vahetuse Kaidy Kaasikule üle kolmeteistkümnendana, liidrina jätkanud Venemaast minut ja 42 sekundit hiljem. Esimesel vabatehnikaetapil möödus Kaasiku kahest konkurendist ning tõstis Eesti üheteistkümnendaks, viimases vahetuses pidi Hanna-Brita Kaasik aga mööda laskma Poola ja Tšehhi naiskonna. Kaheteistkümnes koht jäi üheksa sekundi kaugusele, Eesti järel lõpetanud Kasahstani edestati 25 sekundiga. Venemaa ja Rootsi ees maailmameistriks tulnud Saksamaa naiskonnale kaotas Eesti lõpuks kolme minuti ja 43 sekundiga.

1300 meetri kõrgusel merepinnast toimunud võistluste individuaaldistantsidel jäi Hanna-Brita Kaasiku parimaks avapäeval vabatehnika sprindis saadud 53. koht. Möödunud teisipäeval tegi ta kaasa ka klassikatehnikas eraldistardist sõidetud 5 km distantsil, kus lõpetas 84 osavõtja seas 73. kohaga. Pool distantsi läbis põltsamaalane koondisekaaslastega võrdselt, 2,4 km järel oli ta 43. kohal, parima ajaga vaheajapunkti läbinud venelanna Polina Nekrassovale kaotas ta 43,7 sekundiga. Mariel Merlii Pulles oli 40. ja Stine-Lise Truu 46.

Distantsi teine pool kujunes Hanna-Brita Kaasikule aga raskeks. 3,1 km vaheajapunktis kaotas ta liidrile minuti ja 18,9 sekundiga ning oli 65., finišis kaotas ta juunioride maailmameistriks tulnud Nekrassovale kolme minuti ja 25,9 sekundiga. Truu sai lõpuks 47. ning Pulles 49. koha.

MATI ALEV

blog comments powered by Disqus