Kuningamäel peeti 32. Väino Allipere mälestusvõistlus

Möödunud laupäeval peeti Kuningamäe kardirajal legendaarse kardisõitja Väino Allipere mälestusvõistlused, kus üksteiselt võtsid mõõtu kardisõidu veteransportlased.

Võisteldi viies masinaklassis: Vormel-C, Vormel-CZ, Sojuz-klassis, vabaklassis ning ka hobikartidega sõitjad. Mälestussõidus osalesid sportlased, kes on vanemad kui 33 eluaastat ja kes pole vähemalt viis aastat sellel  alal võistelnud. Terve päeva jooksul käis rajal üle neljakümne sõitja.

Päeva kõige põnevamad sõidud olid Vormel-C, Vormel-CZ ja Sojuz-klassis. Tegemist  on käikudega masinatega, see tähendab, et starditi paigalt. Tavaliselt antakse kardivõistlustel start liikumise pealt.

Võimsamate ehk Vormel-C masinate mõõduvõtus oli kiireim Indrek Teppan Tanel Kutsari ja Kaido Reinaste ees. CZ klassis võttis konkurentsitu võidu Mati Kivi, nimelt oli tema ainuke, kes selles klassis rajale läks. Kuigi mehe Tšehhi päritolu mootoriga masin ei pidanud sõidu lõpuni vastu, omistati Kivile tubli soorituse eest esikoht. Sojuzklassis oli parim Taavi Kors Indrek Viiburi ja Marko Kukuškini ees.

Enim osalejaid startis vabaklassis, kus teistele tegi silmad ette ka kõige võimsamate  masinate hulgas esikoha võtnud Indrek Teppan. Saduküla kardiklubi liige Tiit Rüütli saavutas teise koha ja kolmanda koha pälvis Vahur Vene. Hea tulemuse sai kirja ka Marko Kalaus, kes saavutas samas klassis neljanda koha. Kokku võistles vabaklassis kuraditosin veterani.

Hobikartide klassis osales päeva kõige tugevam koosseis, nimelt startis selles klassis koguni viis kunagi Nõukogude Liidu meistersportlase tiitli pälvinud meest. Esikoha selles arvestuses võttis Margus Leotoots Paide Kardiklubist. Teine oli Marko Kukuškin Oru Rally Teamist, kes tegi võistlustel ka sõidu kiireima ringi. Kolmas koht kuulus KSK Saduküla liikmele Toomas Kallasmaale. Sõit oli äärmiselt tasavägine, nimelt jäi esimest ja teist kohta lahutama vaid sekundikümnendik.

Väino Allipere mälestusvõistluste karikas rändas seekord aastaks Heveko Racing Teami kätte. Klubidest said teise koha korraldajaklubi KSK Saduküla ning kolmanda koha vääriline oli Walter Racing Team.

i

EILI KOITLA

blog comments powered by Disqus