FC Tabivere pidi tunnistama vastaste paremust

22. augusti keskpäeval algas Tabivere Gümnaasiumi staadionil järjekordne kohtumine jalgpallis. Seekord võõrustati FCF Järva-Jaani SKd. Kevadringis oldi vastastest võõrsil 4:0 üle, kuid arvestades sügisringi näitajaid, teati, et keeruline lahing on ees ootamas.

Mängu esimeseks märkimisväärseks situatsiooniks oli kodumeeskonna karistuslöök, mille Rauno Feiman napilt üle lõi. Siiski ei pidanud loodetud tulemust kaua ootama, kui Eduard Kovbasnjuk seitsmendal mänguminutil palli väravasse toimetas. 

Vastased ründasid visalt

Rõõmujoovastust ei lastud aga kaua nautida, kui vastased visalt ründama asusid. 23. minutil tegi Mihhail Gutak vastasele vea, millega teenitud karistuslöögist Järva-Jaani kapten Arto Saar löögile pääses, viigistades seisu 1:1. Siit edasi hakkas kodumeeskonna mänguaktiivsus langema ning vastased võtsid juhtiva rolli enda kanda. Kuid kõigest hoolimata ei suutnud vastased ega ka Tabivere meeskond tekkinud võimalusi väravaks realiseerida. Kohtunik tegi vastaste poolkaitsjale Elgar Kõllile suulise hoiatuse korduvate ohtlike olukordade eest, lubades järgmine kord karistada punase kaardiga. Paar minutit enne poolaja lõpuvilet suutis Taivo Idavain nurgalöögi olukorrast vastased 2:1 juhtima viia.

Teise poolaja kolmandal minutil tegi Mihhail Gutak vastasele vea, teenides kohtumise esimese kollase kaardi. Vägagi pingelises õhkkonnas suutsid tabiverelased rünnakuid üles ehitada, kuid väravad jäid tulemata ning kui ise ei löö, lüüakse sulle. Kohtumise 62. minutil oli seis tablool 1:3 kodumeeskonna kahjuks, kui vastaste Aivo Piirsalu mängukera Arvi Alli selja taha toimetas.

73. minutil oli vastaste suust kuulda järjekordset rõõmuhõiset, kui seis oli muutunud nende kasuks 4:1.

Paar minutit hiljem tegi Tabivere sunnitud vahetuse: Eduard Kovbasnjuk välja, Kristo Päkko sisse. Võimaluse kasutasid ära ka järvajaanilased kui Siim Pediuse asemel liitus mänguga Oliver Loorits.

Olles kindlustanud kohtumise võidu, andsid järvajaanilased võimaluse mängida ka järelejäänud vahetusmeestele.  Mängu viimastel minutitel teenis kodumeeskond mitu karistuslööki, kuid loodetud värav jäi tulemata. Nii tuligi leppida 1:4 kaotusega.

Meeskonna kapten Olavi Laurson ei jäänud mängu, mängijate ega ka kohtunikega rahule, andes napisõnalise kommentaari: “See kõik oli lihtsalt masendav, meie kõik olime lihtsalt masendavad ning kohtunikud võiksid ameti maha panna või mängureeglid endale selgeks teha.”

Siiski tuleb, pea püsti, vapralt edasi minna ning keskenduda järgmisele kohtumisele JK Luunjaga Kaagvere staadionil. Luunjat võideti kevadringis kodusel staadionil 4:1, kuid vastane on hetkel turniiritabeli liider. FC Tabiverel oleks praeguses olukorras viik sellel kohtumisel suurepärane tulemus.

i

LIIS FEIMAN

blog comments powered by Disqus