Pidu meie tänavas

Kuressaares toimunud Eesti meistrivõistlustel 64ruuduses kabes tulid mõlemad meistritiitlid Jõgeva Kabeklubile. Naistest tuli meistriks Merilii Jalg ja meestest Arno Uutma. Rasked ilmastikutingimused tegid võistluste programmi väga tihedaks, nelja päevaga mängiti meeste turniiril kaheksa vooru. Keskmiselt kaheksatunnised mängupäevad nõudsid ka arvestatavat füüsilist vastupidavust.

Naiskabetajaid jõudis Saaremaale kuus. Merilii Jalg alustas turniiri viigiga lähiminevikus noorteklassi liidriks olnud pärnulanna Janet Tammega, kellele see paraku jäigi ainsaks punktiks. Edasi alistas Merilii ühe arvatava favoriidi Piret Viirma (Järvamaa Kabeklubi), viigistas Kaari Vainoneni (Nupuklubi) ja Marika Azojaniga (Hiiumaa Kabeklubi) ning sai jagu oma nooremast õest Triinust. Kokkuvõttes lõpetasid Merilii ja Piret põhiturniiri võrdselt seitsme punktiga ja nende vahel toimus kiirendatud ajakontrolliga järelmatš. Esimene partii lõppes viigiga, teises ei märganud paidelanna kombinatsiooni ja õnnitles esimesena esmakordselt Eesti absoluutklassi meistriks tulnud 16aastast Merilii Jalga. Pronksmedal läks kuue punktiga Kaari Vainonenile, kes edestas koefitsiendiga Marika Azojani. Triinu kuulus kolme punktiga viies koht.

Meeste turniiril osales 16 mängijat. Esiüheksasse jõudnud  kabetajad käisid paremustabeli teise osaga kaunis karmilt ümber, omavahel mängitud 22 partiid andsid skooriks 39:5 tugevamatele. Viiest punktist kolm langes meie veterani Uno Plaki avapäeva arvele, kus ta järjekordselt kaotas turniiri noorimale osavõtjale Priit Lokotarile (Nõmme Kabeklubi). Klubi liider, suurmeister Arno Uutma aga mängis oma parimate päevade tasemel ja tuli kindlalt 14 punktiga 16-st 21. korda Eesti meistriks. Ta mängis läbi kõigi esiüheksasse jõudnud mängijatega ja viigistas vaid teiseks ja kolmandaks tulnud Andrus Tulli ning Urmas Väärtnõuga, kes kogusid vastavalt 13 ja 11 punkti. Raivo Rist ja Hendrik Tamm kogusid 10, Arvo Rist, Uno Plakk ja Ain Rool kogusid kaheks ja külalisvõistlejana osalenud Andrey Napreenkov (Sankt-Peterburg) seitse punkti.

Toimus veel kiirturniir Saaremaa kabetaja Paul Antsaare mälestuseks. Siingi läks turniirivõit Arno Uutmale 11 punktiga 14st. Järgnesid Andrey Napreenkov 10, Indrek Migur ja Arvo Rist üheksa ning Raivo Rist, Hendrik Tamm ja Uno Plakk kaheksa punktiga.

Homme, 2. veebruaril kell 12 algavad Torma spordihoones Jõgevamaa noorte meistrivõistlused 64ruuduses kabes. Laupäeval, 3. veebruaril kell 10 aga algab spordikeskuses Virtus Jõgeva Kabeklubi seeriavõistluse II etapp.

IMRE ERIMAA

blog comments powered by Disqus