Alusalu ja Liiv teenisid Erfurtis MK-punkte

Pyeongchangi taliolümpiamängudeks valmistuvad Saskia Alusalu ja Marten Liiv tegid viimased olümpiaeelsed stardid nädalavahetusel Saksamaal Erfurtis toimunud kiiruisutamise MK-sarja viiendal etapil. Mõlemad teenisid väärtuslikke MK-punkte, Alusalu sõitis kahel distantsil välja ka oma karjääri kiireima aja Euroopa uisuradadel.


Pühapäeval sõidetud 3000 meetri distantsi lõpetas Saskia Alusalu ajaga 4.12,61 ning sai B-divisjoni 4. koha. Esikoha võitnud Katarzyna Bachleda-Curus (Poola) edestas eestlannat 1,37 sekundiga. Teise ja kolmandana pääsesid pjedestaalile  norralannad Camilla Lund ja Sofie Karoline Haugen vastavalt 0,98 ja 0,32 sekundiga. Kokku startis B-divisjonis 21 uisutajat, kõrge koht tõi Alusalule 19 MK-punkti. Detsembris Salt Lake City kiirel jääl selle distantsi isikliku rekordi 4.07,51-ni viinud Alusalu jaoks on Erfurtis sõidetud lõpuaeg senise karjääri parim, mis Euroopa uisuradadel saavutatud.

Head vormi näitas Saskia Alusalu ka päev varem läbitud 1500 m distantsil, kus sõitis samuti välja oma senise parima aja Euroopa ovaalidel. Ajaga 2.01,70 lõpetanud Alusalu sai B-divisjonis 21 osavõtja seas kuuenda koha ning teenis kuus MK-punkti. Esikoha võitnud venelanna Jevgenija Lalenkova läbis poolteist kilomeetrit 1.59,60-ga. Calgarys detsembri algul püstitatud Eesti rekord on 2.00,64.

Marten Liiv tegi Erfurtis karjääri esimese stardi MK-sarja A-divisjonis ning teenis ka oma esimesed MK-punktid, tema võistluse rikkus aga haigestumine.

Liiv pääses A-divisjonis võistlema laupäeval sõidetud 1000 m distantsil. Esimeses paaris sõitnud Liiv lõpetas ajaga 1.11,02 ning sai 11. koha. Kuus MK-punkti teeninud Eesti parim meeskiiruisutaja kaotas esikoha võitnud hollandlasele Kjeld Nuisile 2,45 sekundiga.

Reedel sai Liiv 500 meetri distantsil B-divisjonis 36,34-ga 30 osavõtja seas 17. koha. Esikoha võitnud Kjeld Nuis oli 98 sajandiku võrra kiirem.

Erfurti MK-etapil näidatud aegade põhjal reastati ka uisutajad, kes pääsevad märtsi algul Changchunis toimuvale sprindi MM-ile ning Amsterdamis peetavale mitmevõistluse MM-ile. Saskia Alusalule andsid 1500 ja 3000 meetri ajad mitmevõistluse arvestuses 19. koha. Kahe esimese distantsi järel sprinterite arvestuses samuti 19. kohal olnud Marten Liiv pidi ka pühapäeval 500 ja 1000 meetri distantsil kaasa tegema, kuid otsustas haiguse tõttu loobuda.

MATI ALEV

blog comments powered by Disqus