Imaveres räägiti rahvuslikust majandusest

Laupäeval peeti Imavere Piimandusemuuseumis rahvusliku majanduse konverentsi, millest võtsid osa nii parteitud põllumehed kui erinevate erakondade esindajad. 

Maamajanduse ja rahvusliku majanduse alase konverentsi, kus esinesid oma ala asjatundjatena Eesti veiseliha kasvatajad, piimandustööstuse esindajad, aiasaaduste ja põlluvilja tootjad ja esines ka Olustvere leivategija, korraldaja oli viimasel ajal jõudu kogunud ja nime täiendanud Eesti Vabaduspartei – Põllumeeste Kogu.

Konverentsi nimega “Vabaturu tõeliselt vaba konkurentsi kaitseks – kriisijärgse rahvusliku majandusarengu eelduste taastamiseks” avasõnad ütles ja koosolekut juhatas Majandusuuringute Projektide Instituudi Sünergia Üksuse tegevjuht Aarne Toomsalu, kes on ühtlasi ka Põllumeeste kogu juhatuse liige.

Seitsme paneeliga konverents tõi vaatamata ülipalavale ilmale kokku palju osavõtjaid.

Konverentsil pakuti isevalmistatud leiba, hommikul Imaveres valmistatud võid, Kehtna Mõisas valmistatud erinevaid täisliha vorste, E-Piima juustutooteid ja Saida farmis tehtud jogurte, kohupiima, juuste ja palju palju muudki.

Ühiselt otsiti vastuseid püstitatud küsimustele “Kuidas oma konkurentsieelise arukas ära kasutamine saaks leiva peale või määrimise võimalikuks teha ja kuidas oma  igapäevase eduka tööga võileiva peale ka vorsti välja teenimine saavutada”.

Imaveres algatatud arutelu jätkus Pilistveres.

i

JAANIKA KRESSA

blog comments powered by Disqus