Vabatahtlik töö kindlustab turvalisust

Läinud laupäeval kogunesid kaitseliitlased Pärnusse Endla teatrimajja juba traditsiooniks saanud pidulikule sündmusele, kus kuulutati välja aasta kaitseliitlane ja naiskodukaitsja.

2017. aasta kaitseliitlase austava nimetuse pälvis Põltsamaa üksikkompanii pealik Enno Ottis.

Kahtlemata on hea, kui riigiasutuste töö on hästi korraldatud, kui sealsed töötajad on kohusetundlikud ning abivalmid oma ala professionaalid. Kuid veel tugevam on riik, mille kodanikud mõistavad, et on olukordi, kus pole tark ega ka võimalik oodata abi kõrgelt ja kaugelt, vaid  mõistlik on ise käised üles käärida. 

Valdkondi, kus meil nii-öelda õhinapõhiselt palju vajalikke töid ära tehakse, on  ju tegelikult palju, mainigem siin  igakevadisi koristustalguid, abipolitseinike tööd ja veel palju muud. Kaitseliitlased ja naiskodukaitsjad pälvivad erilist tänu ja lugupidamist veel sellegi poolest, et on võtnud oma südameasjaks noorte õpetamise-kasvatamise ja treenimise.

Näiteks on Enno Ottis muu hulgas seisnud hea selle eest, et Põltsamaa noorkotkastel on võimalik õhupüssidest laskma õppida. Kõik praktilised oskused, mida Kaitseliidu noorteorganisatsioonides omandatakse, ei pruugigi militaarset sorti olla. Kui koolilaps tikust tuld tõmmata ning noa ja kirvega turvaliselt ümber käia oskab, on seegi tänapäeva lausvirtuaalseks kippuvas maailmas suur asi.

blog comments powered by Disqus