Jõgevamaa turismiinfokeskus võib kolida Selverisse

Praegu maavalitsuse hoones asuva Jõgevamaa turismiinfokeskuse asukohaks võib tulevikus saada Jõgevale rajatav Selveri juurdeehitis.

Eile Sadalas toimunud Jõgevamaa Omavalitsuste Liidu juhatuse koosolekul rääkis SA Jõgevamaa Arendus- ja Ettevõtluskeskuse juhataja Katrin Rajamäe maakonna turismiinfokeskuse rahastamisest. Ta märkis, et järgmisel kolmel aastal eraldab Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus Jõgevamaa Turismiinfokeskuse tööks 200 000 krooni aastas ning rahastamiseks vajalik ülejäänud summa peaks laekuma maakonnast.

Katrin Rajamäe sõnul on mõeldud ka sellele, et tulevikus võiks turismiinfokeskus kolida Jõgevale rajatavasse Selveri kaubanduskeskuse juurdeehitisse. „Uues asukohas suureneb kõikide eelduste kohaselt infokeskuse külastatavus,” avaldas ta arvamust.  

Ka Saare vallavanem Jüri Morozov arvas, et Selveri kaubanduskeskuses on turismialane info piisavalt  hästi kättesaadav ja kindlasti tulevad kasuks ka praegusega võrreldes paremad parkimisvõimalused. „Turismiinfokeskuse juures võiksid olla ka müügiboksid, kus pakutakse Jõgevamaa käsitöömeistrite valmistatud suveniire,” lisas ta.

„Uuenev Selver on kindlasti üks külastatavamaid kohti Jõgevamaal ja peaks hästi sobima ka turismiinfokeskuse asukohaks. Mõistagi on sel juhul vaja paigutada pilkupüüdvad suunaviidad, mis turistid vajalikku kohta juhatavad,” ütles Pala vallavanem Jozsef  Weinrauch.

Jüri Morozovi sõnul on väga hästi oma ülesannet täitnud ka turismiinfopunktid, mis paiknevad Palamuse kihelkonnakoolimuuseumis, Kääpal Kalevipoja Kojas ja Põltsamaa Muuseumis. Selliseid infopunkte võiks  tema sõnul Jõgevamaal veelgi olla.

JAAN LUKAS

blog comments powered by Disqus