Tormasse kogunevad laupäeval taas puhkpilliorkestrid

Laupäeval peetaval  Torma valla päeval saab teoks ka traditsiooniline ülevabariigiline puhkpilliorkestrite festival ToPoF 2010.

Tavakohaselt algab ToPoF mälestushetkega  Eesti vanima puhkpilliorkestri looja Adam Jakobsoni kalmul, kus kõneleb EELK Torma Koguduse õpetaja Mehis Pupart.

„Kontserdil Torma kirikus musitseerivad Tallinna Muusikaakadeemia professori Aavo Otsa puhkpillistuudio õpilased. Sellele järgneval kontserdil Torma staadionil esinevad  puhkpilliorkestrid Avinurmest, Väike-Maarjast, Mustveest ning Kaitseliidu Jõgeva Maleva ja Torma valla ühisorkester. Üllatusesinejaks võib pidada esimest korda festivalil mängivat kollektiivi Peep Lõhmus ja sõbrad,” ütles Torma valla kultuurijuht Merle Nisu.

Vallapäeva sündmused algavad aga hommikupoolikul Torma rahvamaja parklas. Avakõne peab vallavanem Riina Kull. Peetakse VI valla volle, isetegevusprogrammi sisustavad külaseltsid ja mittetulundusühingud, kes räägivad ka oma tegevusest ja kordaminekutest. Teatrielamusi pakub Carl Robert Jakobsoni nimelise Torma Põhikooli näitering OFF ning samuti saab kaasa elada Torma valla noorte moeetendusele.

i

JAAN LUKAS

blog comments powered by Disqus