Põltsamaal tuleb roosipäev

Eeloleval laupäeval korraldatakse Põltsamaa Roosiaias roosipäev. Aia juhataja ja omaniku Annela Orasi sõnul on teemapäev Põltsamaal üldiselt traditsiooniline, kuid jäi  möödunud aastal ära, sest vana müügimaja oli niivõrd lagunenud, et seal polnud enam võimalik kliente teenindada.

“Inimesed ootavad roosipäeva pikisilmi, eriti need, kes ise roose kasvatavad. Laupäeval tuleb  kohale meie roosiaia rajaja Rein Joost, kes räägib huvilistele aia rajamisest, samuti jutustab ta lugusid roosidest ning tutvustab nende sorte.

Joost korraldab roosiaias  päeva jooksul kolm ekskursiooni ja see on kindlasti päeva parim osa. Samas on saadaval kõik meil kasvatatavad roosiistikud  ning meil on ka hulgaliselt sooduspakkumisi,” rääkis Orasi.

Lisaks lilleilu nautimisele on inimestel võimalik tutvuda ka uue müügimajaga.

“Tahame seal laupäeval müümisega alustada, peame selleks eelnevatel päevadel tõsist tööd tegema. Oleme uue müügimaja kohta juba kuulnud kiitvaid hinnanguid ka roosiaeda külastanud inimestelt,” rääkis juhataja.

“Juhime kõigi roosisõprade tähelepanu sellele, et sügisene rooside istutamise aeg on tulemas. Pakume neile istikuid  ja jagame ka nõuandeid. Kõik lillehuvilised inimesed on meie roosiaias alati oodatud,” kinnitas ta.  

Järgmise ettevõtmisena tuleb müügimajja paigaldada küttesüsteem, et sügisel sooja sisse saaks. Katlamaja renoveerimiseni tänavu kindlasti ei jõuta.

TOOMAS REINPÕLD

blog comments powered by Disqus