Aimar Andruse jäi MM-il napilt esikümnekohata

Poolas Bydgoszczis toimunud U23 vanuseklassi maailmameistrivõistlustel sai Aimar Andruse (Põltsamaa SK Nipi) vabamaadluse kehakaalus kuni 70 kg 11. koha.


Ainsa Eesti vabamaadlejana Poolas võistelnud 21aastasel Aimar Andrusel oli pühapäeval kakskümmend konkurenti. Kvalifikatsiooniringis oli tänavustel rannamaadluse MM-võistlustel pronksmedali võitnud ning U23 vanuseklassi EM-võistlustel kaheteistkümnendana lõpetanud põltsamaalane loosi tahtel vaba, 1/8-finaalis läks ta kokku Moldova maadleja Vadim Sacultaniga. Matš algas edukamalt vastasele ‒ esimese kolmeminutilise perioodi võitis Sacultan 1:0 ning veidi rohkem kui minut enne maadlusaja lõppu juhtis ta punktidega juba 5:0. Viimane minut oli aga Aimar Andruse soolo ‒ kõigepealt vähendas ta vahe 2:5-le, pool minutit enne lõppu 3:5-le ning vaid viis sekundit enne lõpuvilet viigistas efektse heitega seisu. Viimasena teenitud punktid oleksid andnud juba eelise Eesti maadlejale ning Moldova treener vaidlustas kohtunike otsuse. Abi sellest ei olnud, videokorduse läbivaatamise järel anti Andrusele kahe asemel hoopis kolm punkti ning viimastel sekunditel suutis ta nappi 6:5 eduseisu hoida.

Veerandfinaalis oli Aimar Andruse vastaseks tänavustel täiskasvanute MM-võistlustel viienda koha saanud jaapanlane Nobuyoshi Takojima, kes eelmises ringis oli kindlalt 10:0 alistanud Maroko maadleja Bilal El Ouarraqe. Aimar Andruse vastu sai Takojima esimese kolme minutiga kätte vaid ühe punkti, teise perioodi algul suutis aga jaapanlane kiirelt 5:0 ette minna. Minut enne maadlusaja lõppu teenis ka eestlane kaks punkti, rohkemaks aga enam aega ja jõudu ei jätkunud ning poolfinaali viis Takojima 5:2 võit.

Aimar Andruse jätkamine sõltus nüüd Nobuyoshi Takojima edasisest käekäigust. Jaapanlase ja India maadleja Kumar Omprakash Vinodi poolfinaalmatšis teeniti tehnilisi punkte vaid vastase passiivsuse abil. Esimese punkti sai niimoodi Takojima, teisel perioodil nägid aga kohtunikud kahel korral passiivsust just jaapanlase maadluses ning Vinodi napp 2:1 võit lülitas ka Aimar Andruse konkurentsist.

Maailmameistriks tuli kuni 70 kg kaaluvate vabamaadlejate seas Richard Anthony Lewis (USA), kes finaalmatšis alistas punktidega 3:1 Vinodi. Pronksmedalid kuulusid Türgi ja Gruusia maadlejatele.

MATI ALEV

blog comments powered by Disqus