Peipsi toidu võrgustiku liikmed panevad seljad kokku ja kutsuvad ühisele sügisesele söömingule 4. novembril Kauksi puhkemajja, teatas Peipsimaa maitsete aasta projektijuht.
Pakume välja Peipsi toidu bufee- laua, kus on külmad ampsud, soojad ampsud, soolased ja magusad. Kõrvale Peipsimaale omased joogid. Tahame kujundada sellest põnevate Peipsi maitsetega jätkuürituste sarja, kus huvilised saavad madalhooajal külastada Peipsi-äärseid põnevaid ja ilusaid paiku, nautida parimaid Peipsi maitseid, mida võrgustiku liikmed on tootnud ning valmistanud.
Ürituse info: https://www.facebook.com/events/1519184254840373/
Bufee Kauksi külalistemajas on avatud 4. novembril kell 14 – 20. Tuju aitab luua muusikaline kollektiiv. Bufee-laua maksumus 20 eurot/külaline. Lisaks saab kaasa osta Peipsimaa tooteid. Palume kaasa varuda sularaha. On võimalik teha ka söömingu broneering oma seltskonnale: kauksi.puhkemaja@mail.ee. Võimalus jääda kauemaks ehk siis ööbida Kauksi puhkemajas.
Käesolev aasta on kuulutatud Peipsimaa maitsete aastaks, kuna Peipsi järvega piirnevatest omavalitsustest koosnev Peipsimaa valiti Maaeluministeeriumi korraldatud konkursil 2017. aasta Eesti toidu piirkonnaks. Kohaliku toidu tutvustamiseks valitakse alates 2016. aastast Eesti toidu piirkonda, mille toidule ja toidukultuurile pööratakse aasta jooksul suuremat tähelepanu. Eesti toidu piirkonna valimine on osa Maaeluministeeriumi poolt koordineeritavast müügiedenduskavast Eesti toit 2015–2020.
Vooremaa