Täna kell 11 avab minister Tarmo Tamm Jõgevamaa gümnaasiumis Eesti toidu kuu raames toimuva kalanädala, mida korraldab kalanduse teabekeskus koos maaeluministeeriumiga, teatas ministeeriumi avalike suhete osakond.
Kalanädala avaüritus toimub Jõgevamaa gümnaasiumis, kus on külas Põhjaka kokk Ott Tomik. Kokk valmistab Härjanurme kasvanduse karpkalast lõunasöögi ja õpilastele tutvustatavad kalandust ja kalakasvandusi Kalanduse Teabekeskuse juhataja Toomas Armulik ning Härjanurme kalakasvanduse noorperemees Martin Liiv.
“Eesti kala on värske ja maitsev ning loodetavasti saavad selles kinnitust ka kalanädalal osalevad õpilased, kellele tippkokad kohalikust kalast maitsvaid kalaroogasid valmistavad,” ütles maaeluminister Tarmo Tamm.
Viide kooli üle Eesti läheb igal päeval külla tippkokk, kes valmistab söögivahetunniks õpilastele kohalikust kalakasvandusest pärit kalast maitsva roa. Kohal on ka kalakasvanduste esindajad, kes räägivad õpilastele kalandusest ja oma igapäevatööst. Kalanädalal osalevad Jõgevamaa, Tarvastu, Põlva, Võru ja Kuressaare gümnaasiumid.
Kalanädala ajakava Eesti toidu veebilehel: http://eestitoit.ee/et/content/kalanadal-koolides.
Kalanädalat korraldamist rahastatakse Euroopa Liidu Merendus- ja Kalandusfondist 2014-2020.
Septembris kolmandat korda korraldatav Eesti toidu kuu ühendab üle 30 kodumaisele toidule pühendatud ürituse ja festivali. Toidukuu on osa müügiedenduskavast “Eesti toit 2015-2020”, mille alla kuulub Eesti toidu kuu, Eesti toidutee, aasta toidupiirkonna valimine ja avatud toidutööstuste nädal.
Vooremaa