Erki Leppik võitis Tabiveres hooaja kolmanda tulemusega

Laupäeval Tabiveres toimunud kolmandatel Hans Moksi mälestusvõistlustel odaviskes võitis esikoha Erki Leppik, kes viimasel katsel viskas Eesti tänavuse hooaja edetabeli kolmanda tulemuse 75.40.

Eesti kõigi aegade edetabelis 80.98ga kümnendal kohal olev 29aastane Erki Leppik (KJS Sakala) ületas vihmastes oludes peetud võistlustel 70 meetri joone esimest korda kolmandal katsel, kui viskas 70.91. Viiendal katsel parandas Eesti tänavuses edetabelis Magnus Kirdi (86.06), Tanel Laanmäe (82.58) ja Risto Mätase (72.96) järel 72.59ga neljandal kohal olnud Leppik oma tulemust ligi meetriga, saades kirja 71.90. Viimase katse eel hakkas vahepeal vaibunud vihm jälle võistlust segama, kuid hooaja lõpus heasse vormi kerkinud Erki Leppikut see ei häirinud ‒ ta ületas nii aastaid maailma paremikku kuulunud Välis-Eesti odakuulsuse Hans Moksi Tabivere staadionile märgitud isikliku rekordi 72.78 kui ka oma tänavuse parima tulemuse ligi kolme meetriga.

Erki Leppikule järgnesid samuti Eesti hooaja edetabeli esikümnesse kuuluvad mehed ‒ teise koha sai 63.83ga Ergo Tamm (TÜ ASK), kolmas oli 61.71ga Ahti Peder (KJS Sakala).

Naiste hooaja edetabelis 52.78ga neljandal kohal olev Gerli Israel (Tallinna Kalev) võitis Tabiveres esikoha neljandal katsel visatud 45.38ga. Noormeeste U20 vanuseklassis oli 42.30ga parim Sander Õunapuu (Jõgeva KJK Harta), U14 vanuseklassis Varmo Pärnapuu (EMÜ SK; 37.53).

Paremate autasustamise järel olid nii kõik osavõtjad kui ka legendaarne odatreener Toomas Merila ja treenerina Tabiveres viibinud endine odakuulsus Sulev Lepik ühel meelel, et Tiit Lääne ja Toomas Rosenbergi poolt algatatud Hans Moksi mälestusvõistluste traditsioon peab jätkuma ka järgmistel aastatel ning võistlus võiks kujuneda Eesti odaviskehooaja suureks lõpuürituseks.

MATI ALEV

blog comments powered by Disqus