Jõgevamaa kabetajad MM-il

Bulgaaria kuurortlinnas Kranevos toimusid 64ruuduse kabe maailmameistrivõistlused noortele, veteranidele ja võistkondadele. Eestit esindasid seitse noormängijat ja üks veterankabetaja, neist kolm – Triinu ja Merilii Jalg ning Uno Plakk Jõgevamaalt.

Välkkabes kogus kuni 13aastaste vanuseklassis võistelnud Triinu Jalg 7 punkti 14st, mis andis pingereas 13. koha, õe Merilii arvele kuni 16aastaste neidude konkurentsis jäi 8 punkti 16st ja 10. koht. Uno Plakk kogus 6(14st) punkti, mis andis üle 60aastaste meeskabetajate arvestuses 8. koha. Kiirkabes kogus Triinu 6 punkti 14st (17. koht) ja Merili 5 punkti (13. koht), veteranid sellel alal ei võistelnud. Põhiturniiril kogusid Triinu ja Merilii 7 punkti 14st, mis andis neile omas vanuseklassis vastavalt 11. ja 12. koha. Uno Plakk oli pidevalt medalikolmikus, ent kaotus viimases voorus turniiri võitjale suurmeister Juri Kirillovile (Iisrael) nihutas temagi viiendaks. Noorte võistkondlikus arvestuses oli parim Valgevene, Eestile kuulus 8. koht.

Maailmameistrivõistlustel osales ligi 400 kabetajat 18st riigist. 1.oktoobril algavad Tallinnas täiskasvanute maailmameistrivõistlused 100ruuduses kabes, kus osaleb 16 nais- ja 80 meeskabetajat, nende hulgas ka Bulgaarias mänginud Jõgevamaa kolmik.

JÕGEVA KABEKLUBI

blog comments powered by Disqus