Lähete Kuremaal toimuvale küüslaugufestivalile? Olete küüslaugusõber?

Jüri, pensionär

Huvi küüslaugufestivalile minna oleks juhul, kui see festival Jõgeval toimuks. Ma ei saa aru, miks see siit üldse ära viidi. Minu jaoks oli küüslaugufestival kõige oodatum suvine sündmus, vaatamata sellele, et ise ma eriline küüslaugusõber ei ole. Jõgeva inimesed ootavad väga, et festivali siin uuesti korraldama hakatakse. Pärast küüslaugufestivali Jõgevalt ära kolimist väideti, et siin on ruumi vähe. Aga meil seisab ju staadion tühjana, kus võiks festivali korraldada. Jõgeva on suviseid sündmusi silmas pidades vaeslapse rolli jäänud. Mujal väiksemates kohtades, näiteks Rakkes, toimub suvisel ajal erinevaid kontserte, teatrietendusi jne. Siin aga ei toimu eriti midagi. Mina arvan, et probleem oli milleski muus, mitte ruumipuuduses. Nüüd on meil kultuurikeskuse juurde ehitatud lava, aga seda peaaegu ei kasutata. Seda lava oleks saanud kasutada ka küüslaugufestivali raames. Kui küüslaugufestivali Jõgeval korraldati, siis käisin festivalil hea meelega. Mulle meeldisid sealsed esinejad, samuti olin rahul kauplejatega. Kuremaal peetavale küüslaugufestivalile ma ei lähe, ehkki võimalus selleks on olemas. Minu põhimõte on, et kui see festival toimub mujal kui Jõgeval, siis mina sinna ei lähe.

Niina, pensionär

Abikaasa tahab Kuremaale küüslaugufestivalile minna, ega siis minul ka midagi üle ei jää. Küüslaugutoidud mind üldse ei kõneta. Ka sellel ajal, kui küüslaugufestivali Jõgeval korraldati, mina seal kordagi ei käinud. Ka abikaasa ei käinud Jõgeval küüslaugufestivalil. Ainult Üllar Jörbergi tahaksin kuulama ja vaatama minna. Ka minu sõbranna kavatseb minuga kaasa tulla. Olen kuulnud, et ka paljud teised Jõgeva elanikud lähevad Kuremaale just Üllar Jörbergi pärast. Vaatamata sellele, et ma ise küüslaugusõber ei ole, oleks võinud selle festivali korraldamist Jõgeval jätkata. Mina arvan, et ruumi puudumise pärast seda festivali siit ära ei viidud. Mulle tundub, et Jõgevat miskipärast ei soosita. Kultuurikeskuses ka eriti midagi ei toimu. Kui me siia kolisime, rõõmustasime, et kultuurikeskus on lähedal ja saame seal erinevatel üritustel hakata käima. Aga nii see ei ole olnud, sest kultuurikeskuses eriti midagi ei toimu. Küüslaugufestival oli niisugune üritus, mida külastas väga suur hulk inimesi. Nii palju kui ma seda laata kõrvalt nägin, silmasin seal sibulaid, puuvilju ja muid toidukaupasid. Seda, kas Jõgeva inimesed ootavad küüslaugufestivali siia tagasi, ei oska mina öelda.

Merili, haigla hooldustöötaja

Meie plaanime perega Kuremaale küüslaugufestivalile minna. Käisime samasugusel festivalil mõne aasta eest Ülenurmel. Seal olid head esinejad ja ka muidu oli festival igati tore. Minu abikaasa on Maarja-Magdaleenast pärit ja sealt me Ülenurmes toimunud küüslaugufestivalile sattusime. Küüslaugufestival on ju siit Jõgevalt alguse saanud ja minu arvates oleks see võinud siin jätkuda. Minule tundus kummaline, et selline üritus äkki hoopis Ülenurmel teoks sai. Ma ei usu, et siin Jõgeval selle festivali korraldamiseks ruumi napib. Mulle tundub, et küüslaugufestival viidi siit ära mingitel muudel põhjustel. Mulle küüslauk ei meeldi, aga abikaasale ja lastele sobib. Ehkki mulle küüslauk ei meeldi, pean neile küüslaugumaitselist toitu valmistama. Ka Kuremaal tahame jälle küüslauku osta. Lapsed on tavaliselt ka küüslaugumaitselist šokolaadi ostnud, ehkki mina küll niisugust šokolaadi süüa ei taha. Ma ei tea, kuidas Kuremaal saab olema, aga Ülenurmel olid lastele ka tegevused. Ma ei tea, kas me Üllar Jörbergi jääme sinna kuuluma, sest olen ise Räpinast pärit ja tahame samal päeval ka Räpinasse jõuda.

TOOMAS REINPÕLD

blog comments powered by Disqus