Paduveres võisteldi taas Otto Erimaa mälestuseks

Möödunud laupäeval Jõgeva vallas Paduvere staadionil peetud 49. Otto Erimaa mälestusvõistlustel kergejõustikus võtsid mõõtu spordiharrastajad erinevatest põlvkondadest. Vanimaks osalejaks oli 86-aastane Villu Ojassalu Põltsamaalt.

Otto Erimaa mälestusvõistlused avas Tiit Lääne, kes korraldanud sündmust algusest kuni tänaseni. Peakohtunik Vaimastvere kooli direktor Väino Ling soovis edukat võistlemist ja edukat pealtvaatamist. Võistlus algas naiste ja meeste 60 meetri jooksuga.

Seekordse mälestusvõistluse peaalad võitis Andres Kangur. Ta oli parim kuulitõukes, kettaheites ja heidete mitmevõistluses.

Palamuse spordimees Ülo Kuusk sai Erimaa mälestusvõistlustel tänavuse tippmargi nii kuulitõukes kui ka kettaheites. Kuulis oli tulemus 11.05 ja kettas 30. 91. Pärast sangpommihooaega on olnud võimalus rohkem treenida. Usun, et edaspidi paranevad tulemused veelgi,” lausus ta.

Eelmisel aastal osalesin Raimund Koka ja tänavu Ülo Kaha mälestusvõistlustel. Seal läks päris hästi. Nii otsustasin tulla ka Erimaa mälestusvõistlustele. Oma parimaks alaks pean kuulitõuget. Noorena harrastasin ka kümnevõistlust ja mulle kuulus ka Jõgeva rajooni rekord,” rääkis spordiveteran Vello Leivategija.

Otto Erimaa mälestusvõistlused on mulle igapäevaelule ja tööle meeldivaks vahelduseks. Võidust olulisemaks pean osavõttu,” ütles Tallinna ülikooli rektor Tiit Land, kelle maakodu on Vaimastveres lähedal. Konkurents tundub tänavu tugevamgi kui eelmisel aastal,” lisas ta.

Tallinna koolitüdruk Marta-Liisa Lall oli Paduveresse vanaemale külla tulnud ning otsustas ka staadionile võistlema tulla. Marta-Liisa võistles laste 40 meetri jooksus.

Otto Erimaa mälestusvõistlus on hea koduse hõnguga võistlus, kus võib lastele eeskujuks olla või siis spordi või spordialadega (taas) tutvust teha,” tõdes Maiu Veltbach Jõgevalt.

Teise maailmasõja eelse Eesti üks edukamaid sportlasi Otto Erimaa (1915-1941) võistles Vaimastvere Kaitseliidu ja Jõgeva Kalju meeskondade koosseisus, kettaheites jõudis mees oma parimal hooajal Eesti edetabelis esikuuikusse. Tema parimaks tulemuses sai 1940. aasta sügisel heidetud 43. 21.

Otto Erimaa mälestusvõistluste peakorraldaja on Paduvere Talumuuseumi Selts koostöös spordiklubiga Illi.

Otto Erimaa mälestusvõistluste võidukamad osalejad

Mehed

60 m jooks Sander Õunapuu 7,3, kaugushüpe Sander Õunapuu 5.92, odavise Sander Õunapuu 40.98, kettaheide 1. Andres Kangur 32.80, 2. Tiit Lääne 31.18, kuulitõuge Andres Kangur 10.28, heidete kolmevõistlus Andres Kangur 1469 punkti.

Naised

60 m jooks Liisbeth Kallis 8,9, 800 m jooks Liisbeth Kallis 2.49,66, kaugushüpe Liisbeth Kallis 4.84, kettaheide Liis Arnek 22.35, kuulitõuge Maiu Veltbach 7.70, odavise Liisbeth Kallis 30.60.

JAAN LUKAS

blog comments powered by Disqus