Alo klaveriklass näitab hoolimist

Jõgevalt on pärit kaks olulist persooni eesti kultuurimaastikul – Betti Alver ja Alo Mattiisen. Betti Alveri muuseum meil juba on. Alo Mattiiseni mälestuse väärikaks jäädvustamiseks on Alo klaveriklassi rajamine muusikakooli igati teretulnud. Veel parem on, et sinna tuleb ka Alo klaver.

Muuseumis on Alo Mattiiseni ja tema ema mälestused, fotomaterjal, noodid. Alo klaveriklass pakuks edaspidigi Jõgeva külastajatele huvi, sest sinna tuleks Alo teemaline ekspositsioon ja lisaks muidugi tema loomingut. Muuseumis oleks Alo klaver seisnud kui eksponaat, kuid muusikakoolis leiab see kasutamist.

Mis saaks veel parem olla, kui üks klass saab korda. Õppimiskeskkond mõjub õpilasele hästi – kui ta näeb, et keskkond on korda tehtud, sinna on investeeritud ja raha paigutatud, siis see annab tunde, et ta tegeleb väärika asjaga. Õppekeskkond mõjub õpilastele väga palju.

Anna-Mariita Mattiisen andis Betti Alveri muuseumile kasutada ka oma isa süntesaatori. See on muuseumis, täiesti korras ja seda kasutatakse. Selle süntesaatoriga on loodud kõik Alo isamaalised laulud.

12. juuni 2010

blog comments powered by Disqus