Palamuse jalgpallineiud olid Leedus edukad

Leedus asuvat sõpruspiirkonda Kaišiadoryse rajooni külastanud Jõgevamaa delegatsiooni kuulunud Palamuse tüdrukute 1994.-1996. aastakäigu jalgpallivõistkond saavutas Kaunases toimunud sõpruskohtumisel kaks võitu ja kaotas Leedu meistriks tulnud naiskonnale. Samuti olid Palamuse naised edukad leedulastega peetud kabevõistlustel.

Kaunase spordikompleksi jalgpalliväljakul toimunud kohtumistel võitis Palamuse tüdrukute võistkond Kaunase Jalgpalliakadeemia II võistkonda ja Kaišiadoryse võistkonda. Kaotus tuli aga vastu võtta Kaunase Jalgpalliakadeemia I võistkonnalt, kes on 2009. aasta Leedu meister.  “Vastasel, kellele alla jäime, oli väga hea mängutase. Nemad on koos harjutanud neli-viis, meie tüdrukud  aga alles kaks aastat,” ütles Palamuse vallavalitsuse noorsootöötaja  ja MTÜ Palamuse Spordiklubi eestvedaja Ellen Kliiman. “Eestlaste jaoks olid mõneti harjumatud ka tingimused, sest mängiti risti väljakul ilma suluseisuta,” lisas ta.

Turniiri korraldajad tunnistasid Palamuse jalgpallitüdrukutest parimaks Karin Makkari, kes väravavahina suurepäraseid tõrjeid tegi. Kliimani sõnul andis endast parima kogu naiskond, kus mängivad Mirjam Liblik, Kelly Suits, Mirjam Limbak, Kadi Suits, Kärt Puuraid, Cathreen Selgis, Getriin Strigin, Grete Tamm ja Mariliis Limbak.

“Tüdrukud mängisid hingega ja tõestasid oma taset. Neis oli heas mõttes sportlikku viha tunda,” märkis mängule kaasa elanud Palamuse vallavanem Urmas Astel. “Jalgpalluritel oli ka tugev annus sportlikku mehisust,” lisas  põnevusega mängu jälginud Jõgeva maavalitsuse töötaja Vahur Kukk.

Samuti oli jalgpallitüdrukuid toetamas Jõgevamaa delegatsiooni juht maavanem Viktor Svjatõsev.   

“Tänu sellele, et Jõgevamaa ja Kaišiadoryse rajooni vahel sõlmitud sõprus- ja koostööleping peab oluliseks spordi- ja kultuurisuhete arendamist ja vahetuid kontakte, sai teoks ka meie jalgpallitüdrukute osalemine sõpruskohtumisel Kaunases,” ütles Ellen Kliiman.

“Eesti meistrivõistlustel mängivad Palamuse jalgpallitüdrukud tänavu kolmes vanuseklassis. Naiste II liigas ollakse pärast esimest ringi liidrid. Tüdrukute A-vanuseklassis ollakse pärast kahte kaotust alagrupi viimased, kuid püütakse oma positsiooni parandada.

Oskar Lutsu Palamuse Gümnaasiumi õpilased hakkasid Palamusel jalgpalli mängima kaks aastat tagasi  Tartu jalgpalliklubi SK 10 koosseisus.  Treeningud toimuvad viis korda nädalas Kaareperes, Palamusel ja Luual. Treeneriks on Kalev Kajak.

“Kui noortel jätkub energiat ja tahtmist harrastada jalgpalli, on omavalitsus neid ikka valmis toetama,” ütles vallavanem Urmas Aastel.

Kaišiadoryses peetud kabevõistlustel pälvisid aga palamuselastest välkturniiril esikoha staažikas mängija Riina Jaanuska ja kooliõpilane Aire Albri.

iii

JAAN LUKAS 

blog comments powered by Disqus