Esimesed võistluskogemused kevadjooksult

Jõgeva linna päevade raames peeti möödunud laupäeval Jõgeva linna staadionil XX Jõgeva Kevadjooks. Spordiklubi Forte korraldatud traditsioonilisel ürituselt sai hasarti ja liikumisrõõmu kogeda 204 last. Seda on tunduvalt enam kui möödunud aastal, mil jooksjaid oli 170.

 

Võisteldi 15 eri vanuseklassis hiljuti kõndima õppinutest kuni passiealisteni välja ning eraldi arvestust peeti poiste ja tüdrukute üle. Vastavalt vanusele läbisid jooksjad 100-500 meetrit. Kõige pisematega jooksid kaasa nende emad-isad, kes kohati küll suures võistlustuhinas enne lapsi finišisse üritasid jõuda. 

Kes jooksis võidu peale, kes lihtsalt liikumislustist, aga kõiki distantsi läbinuid ootas finišis osalejamedal, kõrrejook Põltsamaa Felixilt ja šokolaadimedal. Osalejamedaleid jagati tänavusel kevadjooksul esimest korda. Iga vanuseklassi kolme kiiremat autasustati võitjamedalitega.

Osalejaid oli sel aastal peale Jõgeva linna Jõgeva alevikust, Siimustist ja mujalt Jõgeva vallast, Põltsamaalt, Aidust, Tabiverest, Kuremaalt, Kärdest, Palamuselt, Voorelt, Laiuselt, Laiuseväljalt ning isegi Tallinnast ja Rakverest. Traditsiooniliselt loositi osalejate vahel välja jalgratas, mille tänavu võitis Jõgeva poiss Richard Ründva.

Jõgeva Kevadjooks on juba kahekümnel aastal andnud paljudele lastele võimaluse teha oma esimesed sammud spordis. Kui varem võisteldi Jõgeva kesklinnas, siis kolmel viimasel aastal on joostud linna staadionil, kus see on tunduvalt turvalisem ja pealtvaatajaile paremini jälgitav.

Korraldajad tänavad jooksu toetajaid: Jõgeva Maavalitsust, Jõgeva Vallavalitsust, Jõgeva Linnavalitsust, ASi Põltsamaa Felix, Ärilehte, ajalehte Vooremaa, ASi A. Tammel, Kultuurkapitali, OÜd Bitboard, OÜd Särka Sport ja OÜd Estem Tehnikakaubad.

Jooksu tulemustega saate tutvuda Jõgeva linna ja valla veebilehekülgedel. 

Kevadjooksu kiireimad tüdrukud olid vanuseklassiti (alates kõige noorematest):

Karola Sild Jõgevalt

Katriin Palm Siimustist

Heidi Sild Jõgevalt

Marta-Helene Hansing Jõgevalt

Elisabet Hein Jõgevalt

Mariliis Sternfeld Jõgeva alevikust

Kadi-Liis Viira Jõgevalt

Benelote Uusküla Põltsamaalt

Marii-Anett Lillemägi Jõgevalt

Annabel Saar Jõgevalt

Laura Mikk Jõgevalt

Kätri Avelin Säärits Jõgeva vallast

Angela Leht Voorelt

Kiireimad poisid:

Janar Sternfeld Jõgeva alevikust

Kaspar Jaan Heljand Jõgevalt

Kevin Aland Laiuseväljalt

Oliver Heljand Jõgevalt

Kristjan Pedosk Jõgevalt

Andreas Põllumäe Jõgevalt

Carlos Aland Laiuseväljalt

Sten-Marcus Liblik Jõgevalt

Kaijo Keek Siimustist

Meigo Soolepp Jõgevalt

Harri Koll Jõgevalt

Kristo Štukert Siimustist

Taivo Pärnamets Jõgevalt

iii

ERGO PRAVE, SK Forte

blog comments powered by Disqus