FC Tabivere on leidmas oma teed

23. mai soojal ja päikesepaistelisel pärastlõunal võtsid tabiverelased suuna Kääriku poole, kus oli ees ootamas võitluslik lahing sealse FC Otepääga. Turniiritabelis positsioneeritakse 6. ja 7. kohal võrdsete punktidega, kuid väravatevahe paremusega on Otepää koha võrra eespool.

“Otepää vastu on olnud meil alati raske mängida, seda on näidanud hooajal 2008 IV liigas peetud kohtumised nii kodus kui võõrsil,” lausus Tabivere treener Maiko Tamme, lisades, et kodutöö oli meeskonnal tehtud. Teatakse vastaste ohtlikumaid mehi, nende tegevust  ja tugevust.

Kristo Päkko silmapaistvad tõrjed

Juba kohtumise esimestel minutitel pani Otepää paika, et nemad on kohtumise tugevam ja domineerivam pool. Üles suudeti võtta mitmeid ilusaid rünnakuid, kuid palli teekond lõppes väravapostide taga, mitte sees. Esimene võimalus Tabiverel tõestada, milleks nad kohale olid sõitnud, toimus teenitud karistuslöögist, kus Mihhail Gutaki löödud pall lendas otse müüri. Mõningase võitluse järel määras kohtunik järgmise karistuslöögi külaliste kasuks. Jällegi suutis Mihhail palli müüri toimetada, kuid Rene Poll sai kohe löögile, mille tõrjus väravavaht Lauri Õlli.

Taas haaras Otepää initsiatiivi, kuid Tabivere puurivaht Kristo Päkko sai hakkama mitmete silmapaistvate tõrjetega. Avapoolaja viimasel veerandil suutis külalismeeskond tekitada mõningaid ohtlikke olukordi, kuid mänguvahend lendas jätkuvalt väravast ainult mööda. Minut enne poolajavilet tekitasid Otepää mängijad  üliohtliku olukorra, kus nii fännid kui ka mängijad ise vaatasid, kuidas pall ülinapilt Tabivere väravapostist mööda veeres. Kuid tulemust saamata mindi vaheajale igavas viigiseisus.

Järjekindlus viib sihile

Teisel poolajal jätkas külalismeeskond samas vaimus, millega tund aega tagasi väljakule astudes alustati. Mäng toimus domineerivamalt Tabivere väljakupoolel, kui Otepää üritas jätkuvate rünnakute käigus numbreid tablool enda kasuks pöörata. Kohtumise 68. minutil suutsid nad lõpuks tõestada, et järjekindlus viib sihile: Vahur Teppani tabamusest mindi 1:0 juhtima.

“Kuni selle hetkeni mängisime liiga tagasihoidlikult,” kommenteeris Maiko, “alles nüüd sai meeskond võitlusvaimu ja ründepisiku sisse.” Paar minutit pärast õnnemomenti tegi Otepää meeskond ka oma esimese vahetuse: Vahur Teppan välja ja Sander Lember sisse.

Siiski suutsid vastased oma eduseisu kaitsta kõigest neli minutit, kui Sander Kilk tõestas, et ta pole asjata meeskonna tipuründaja. Seis oli muutunud jällegi pingeliseks. Mõlema meeskonna leeris leidsid aset ka vahetused: Tabiverel lahkus platsilt Viljar Joa ning väljakule tuli Tauno Trink. Mäng oli muutunud võitluslikumaks ja närvilisemaks, väravamaik suus ei andnud kummalegi meeskonnale rahu. Jätkuvate rünnakute eesmärke ei suutnud kumbki meeskond täita, sest nii kaitseliinid kui ka väravavahid said oma tööga hästi hakkama. Võõrustajad tegid järgmise vahetuse: Priit Lehismets välja ning Kristjan Oolo sisse. 79. minut sai kohtumise pöördepunktiks, kui külalismeeskond keskväljamootor Mihhail Gutaki ilusast tabamusest järgmisele kolmele punktile sammukese lähemale astus. Tabivere tegi ära ka oma kaks järele jäänud vahetust: Marko Horn ja Rene Poll välja ning Even Aruoja ja Marten Lombiots sisse.

Meeskond sai hakkama

Pinged nii väljakul kui ka väljaku ääres olid kruvitud viimse vindini. Otepää eesmärgiks oli kirja saada järgmine tabamus ning Tabiverel pall võimalikult eemale toimetada, kas väljaku piiridesse või nendest välja.  Kohtunik lisas viis minutit, mis tundusid venivat kui kõige aeglasem tigu. Siiski ei suutnud kumbki meeskond oma fännidele väravarõõmu pakkuda. Nii kostiski lõpuvile seisu 2:1 juures ning Käärikult lahkuti, järjekordsed 3 punkti kindlalt taskus.

“Pärast magusat võitu nädal tagasi Luunja üle oli kergem positiivsete emotsioonidega väljakule astuda,” lausus väravavaht Kristo Päkko. “Paar eksimust oli, millest sündis ka Otepää ainuke värav, kuid üldjoontes sai meeskond hakkama supertööga.” Järgmisel pühapäeval leiab aset Jõgevamaa derby kohtumine, kui koduväljakul võõrustatakse Jõgeva SK Noorus 96. “Kindlasti tuleb  palju intriige tekitav, emotsionaalne ja tähendusrikas mäng,” kinnitas treener Maiko. “Mõlema meeskonna plussideks ja miinusteks on teineteise tundmine läbi ja lõhki, kuid kerge eelise annab meile ehk koduväljak.” Maikoga samal arvamusel oli ka Kristo: “Maakonna meistrivõistlustel oleme end teineteisele vaheldumisi tõestanud, kuid liiga tasandil kohtume esmakordselt.”

Mäng algab kell 12 ning fännide kohalolek on kodumeeskonnale seekord ülitähtis!

iii

LIIS FEIMAN

blog comments powered by Disqus