Tormas sai nautida head muusikat

Laupäeval peetud kontserdil Torma Puhkpillimuusika Gala 2010 said muusikaelamuse nii publik kui esinejad  —Torma Kammerkoori lauljad ja orkestri Popsid mängijad.

Galakontserdi külastajaid tervitas Torma valla kultuurijuht ning kammerkoori dirigent  Merle Nisu. Konfereeris Artur Raidmets, kes rääkis ka Kustas Kikerpuu elust ja loomingust, mida koor, solistid ja orkester esitasid.

“Me ostsime Kustas Kikerpuu plaadi ja panime laulud üles kammerkoori kodulehele, kust igaüks endale sobiva välja valida võis. Mõne laulu esitajaks konkureeris koguni mitu lauljat,” rääkis Merle Nisu, kes ise esitas laulu “Sa äratasid luiged minus lendu”.

“Mina valisin laulu „Aarete saar”, ma harjutasin seda ka kodus,” rääkis taluperenaine Meeri Koger Sadala kandist.  Jõgeva maavalitsuse infosekretäri ja Europe Direckt Jõgeva Infokeskuse töötaja Astrid Pauluse esituses kõlas aga  “Anna andeks”.

“Minu hääl on alati ühesugune, seda ei suuda rikkuda külmad ega palavad ilmad,” ütles põllumajandusettevõtja Ahto Vili, kes on ühtlasi MTÜ Torma Kammerkoor  vanem.

“Galakontsert oli põhjalikku ettevalmistust eeldav projekt, mille korraldamisest Ahto Viliga juba eelmisel sügisel rääkisime. Kustas Kikerpuu palad on kõik hästi meloodilised ja nende esitamine õnnestus Torma Kammerkooril hästi,” ütles Popside peadirigent Enno Tubli.

“Merle Nisu tuli välja väga julge ja sisuka ideega. Torma rahvamajas toimunu oli esimene galakontsert Jõgevamaal, kus esines meie maakonna kultuurikollektiiv, kes sellega väga hästi hakkama sai. Niisiis on esimene pääsuke lendu lastud ja loodetavasti järgnevad sellele ka teised,” märkis Jõgevamaa rahvakultuurispetsialist ja Jõgevamaa Koostöökoja juhatuse liige Pille Tutt.

“Galakontserdi läbiviimiseks oli koostatud igati professionaalne projekt. Pärast  südantliigutavat kontserti  võisin tõdeda, et Euroopa Liidu Leader-programmi rahad läksid väga õigesse kohta. Innovaatilised ja värsked ideed on seda väärt, et neid sellest programmist rahastada,” kinnitas MTÜ Jõgevamaa Koostöökoda tegevjuht Aive Tamm.

Kontserdi korraldajaid, koori ja orkestrit kiitis ja tunnustas Jõgeva maavanem Viktor Svjatõsev.

i

JAAN LUKAS

blog comments powered by Disqus