Rollerinoori oodatakse koolituspäevale

Eesti Politsei ja Kymco rollerite maaletooja AS Baltoil korraldavad laupäeval Jõgeva kesklinnas rollerite koolituspäeva, millele oodatakse kõiki Jõgevamaa noori rollerijuhte ja neidki, kes alles plaanivad rolleriga sõitma hakata.

Koolituspäeval jagavad politsei esindajad infot liiklusohutusest, turvalisest liiklemisest ja rollerijuhi lubade taotlemise võimalustest. Jagatakse ka rollerijuhile vajaliku teabega infolehti. Vähemalt 14-aastased noored saavad ennast testrajal erinevate Kymco rollerimudelitega proovile panna. Testrajal sõita soovijad võtku kaasa isikut tõendav dokument!

Taolisi koolituspäevi korraldama on rollerite maaletoojat ja politseid ajendanud asjaolu, et rollerijuhtidega on viimasel ajal palju liiklusõnnetusi juhtunud. Jõgevamaal on üks koolituspäev juba toimunud — 26. aprillil Põltsamaal.

“Vana tsiklimehena kutsun kõiki noori rollerijuhte koos sõpradest-sõbrannadest kaassõitjatega koolituspäevale tulema,” ütles teenekas motomatkaja ja rahvusvaheliste motomatkajate kokkutulekute Jõgevatreff käivitaja Igor Ellisson. “Nii rollerisõitjad ise kui ka kaasliiklejad peavad mõistma, et rollerijuht on liikleja nagu iga teinegi. Loodan, et praegustest rollerijuhtidest saavad kunagi tõsised motohuvilised.”

Rollerijuhtide koolituspäev toimub Jõgeva kesklinnas laupäeval kella 10.30-14, seega Jõgeva linna päevade ja Jõgevamaa kevadlaada ajal. Muu hulgas rollereid müüva KSK Tehnikamarketi laadaboksis saavad rollerisõitjad end aga registreerida tänavuse Jõgevatrefi motoparaadile, mille kolonn hakkab liikuma 2. augustil kell 11.45 Kuremaa teeristist.

“Koolituspäeval tahamegi ülevaate saada, kui palju Jõgevamaal praegu rollerifänne on,” ütles Igor Ellisson. “Oleks ju tore neid kõiki Jõgevatrefi rongkäigu mitmekilomeetrises kolonnis näha.”

Jõgevatrefi motoparaadile saab muidugi registreerida ka pärast koolituspäeva, ainult et siis tuleb selleks minna KSK Tehnikamarketisse, mis asub Jõgeval Aia tn 3a.

RIINA MÄGI

 

blog comments powered by Disqus