Jõgeva Gümnaasiumi kooliolümpial võidutsesid „lõunanaabrid”

Möödunud nädala neljapäeval ja reedel peeti Jõgeva linna staadionil Jõgeva Gümnaasiumi II kooliolümpia, kus õpilased esindasid erinevate riikide sportlasi.

Ettevalmistused spordipeoks algasid juba eelmisel aastal. Õpilased jaotati 25 olümpial osaleva riigi vahel. Valik oli juhuslik ning iga riigi delegatsiooni kuulus 24-27 sportlast. Enne olümpiamängude avamist tuli igal delegatsioonil mõelda välja oma vormiriietus, valmistada või muretseda riigilipud ning tutvuda ja treenida end olümpiaaladeks. Pea pool aastat kestnud ettevalmistused kulmineerusid eelmisel nädalal olümpiamängude tule süütamise ja võistlustega Jõgeva linna staadionil.

Olümpiatuli süüdati möödunud nädala neljapäeva pärastlõunal Jõgeva maavalitsuse esisel haljasalal otse päikeseenergiast, nagu õigele olümpiale kohane. Pärast süütamistseremooniat viidi tuli rongkäiguna läbi linna staadionile, kuhu püstitati ka olümpiaküla.

Reedel alustati võistlustega, mõõtu võeti kümnel spordialal, mis ei olnud just kõige traditsioonilisemad. Kõik alad olid võistkondlikud, igal spordialal esindas oma riiki teatud arv sportlasi. Võisteldi paigalt kaugushüppes, lendava taldriku lennutamises, „ratsutamises“, „mootorrataste“ slaalomis, keeglis, teatejooksus, sööduahelas, kiirabi teatejooksus, viimase mehe jooksus ning pallitantsus.

Kümne ala lõikes kujunes Jõgeva Gümnaasiumi II kooliolümpial kõige edukamaks riigiks Läti, kes saavutas kümnel alal seitse poodiumikohta, neist neli alavõitu. Lätit esindanud sportlastel ebaõnnestus vaid viimase mehe jooks,  kus nad jäid kaheksateistkümnendaks. Kahekümne viie olümpial osalenud riigi hulgas oli ka Eesti, keda esindanud sportlased said 12. koha, mis oli täpselt edetabeli keskel.  

Kooliolümpia kuus paremat riiki

Läti

Austraalia

Hiina

LAV

Saksamaa

Keenia 

„Läti delegatsiooni” liikmed

Delegatsiooni juht Ulvi Tiisler

Liikmed

Kertu Tamm

Virve Vend

Mikk Tutt

Anita Räpp

Sandra Sirel

Hendrik Vikkat

Tauri Voolaid

Karolina Tupits

Martin Kuusik

Karoliina Šamalova

Anette Uiga

Johanna-Maria Vilgats

Krista Riiman

Marek Tammeväli

Viktor Smoljar

Merili Vipper

Sten Sootla

Taisi Tammur

Anžeelika Väärtnõu

Anna-Liisa Taal

Taisi Ude

Egert Päären

Rainer Tuul

Gerli Pristavka

Karl Tamm

Georg-Markus Servet

iii

EILI KOITLA

blog comments powered by Disqus