Kamari noorkotkad ja kodutütred lähevad luureretkele

 

Kamari noorkotkad ja kodutütred lähevad luureretkele Eeloleval nädalavahetusel sõidavad Põltsamaa valla Kamari küla neli nootkotkast ja neli kodutütart oma koduküla ja –valda esindama Saare vallas peetavale maakondlikule luureretkele.

Kamari vabatahtliku noortejuhi Kalli Kadastiku sõnul sõidavad sellel aastal Kamarit esindama neli tüdrukut ja neli poissi. Võistluse põhiülesandeks on looduses kaardi järgi orienteerumine. Liikumismarsruudil paiknevad mitmed kontrollpunktid, kus tuleb täita erinevaid ülesandeid.  Nii tuleb kokku panna kaardipusled, läbida takistusrada, ületada miinivälja, osutada esmaabi, ületada jõgi köie abil, panna oma oskused proovile paadiga sõitmisel jmt. Võistlused algavad laupäeva hommikul ja kestavad pühapäeva lõunani.

Öösel tuleb luureretkelistel ehitada endale käepärastest vahenditest varjualune, mille ehitamiseks võib kasutada kaasasolevaid telkmantleid ja vihmakilesid. Ka varjualuseid hinnatakse ning need lähevad nö. punktiarvestusse. Samuti kuulub hindamisele võistlejate varustus.

Kalli Kadastiku sõnul on Kamari noored osalenud maakondlikul luureretkel igal aastal alates 2003. aastast. Kindlasti saab tänavune luureretk olema tõsiseks proovikiviks kolmele liikmele Kamari kodutütarde võistkonnast, kes osalevad maakondlikul võistlusel esimest korda. Noorkotkastel osales kolm noormeest eelmisel aastal toimunud võistlusel ning ühel noormehel on võistlemise kogemus veelgi suurem. Käesoleval aastal on vanusepiiri alammäära aasta võrra langetatud ning nii võivad seekordsel luureretkel osaleda 12-17 aastased noored. Noorematele võistlejatele saab nende võistluste näol olema tegemist päris tõsise enese proovile panekuga, sest kahe päeva peale kokku tuleb jalgsi läbida umbes 30 kilomeetri pikkune distants.

Kamari vabatahtliku noortejuhi sõnul on Kamari noorkotkastel ja kodutütardel eelnevatel aastatel luureretkedel väga hästi läinud ja Kamari kodutütred on kolmel järjestikusel aastal tulnud  maakonnas esikohale ning käinud seetõttu Jõgevamaad esindamas vabariiklikel võistlustel.

Ka Kamari noorkotkad on maakondlikel võistlustel hästi esinenud. Noortega sõidavad Saarele kaasa külavanem Indrek Eensalu ja haridusseltsi liige Vaike Niklus, kes osalevad võistlustel kohtunikena. Konkurents saab käesoleval aastal päris tihe olema, sest ühtekokku osaleb Saare vallas peetaval luureretkel 21 võistkonda. Kalli Kadastik usub, et Kamari noored näitavad ka tänavu tõsist võistlusvaimu ning pöörduvad tagasi heade tulemustega.

i

TOOMAS REINPÕLD

blog comments powered by Disqus