Lohusuu vallavanema ja vallaelaniku konflikti tõttu algatati kriminaalmenetlus

Möödunud teisipäeva õhtul tekkis Ida-Virumaal Lohusuus konflikt vallavanem Tarmo Tomsoni, vallavolikogu opositsiooni kuuluva liikme Toivo Kivi ja tema venna Raimo Kivi vahel. Raimo Kivi sai kehavigastusi ja vajas arstiabi. Politsei algatas juhtunu asjaolude väljaselgitamiseks kriminaalmenetluse.

Vallavolikogu liikme Toivo Kivi sõnul paigaldas vallavanem Tarmo Tomson Lohusuusse üldkasutatavale teele, Ülejõe tänav 3 maja juurde, sõiduauto ja hiljem vallavalitsuse bussi.

Lohises autole järele

“Need sõidukid takistasid liiklemist. Näiteks mu vend Raimol oli vaja minna tuttava vallaelaniku juurde kultivaatoriga maad harima. Ta ei pääsenud aga vallavanema paigutatud sõidukitest mööda. Läksime koos Raimoga kõnealusele teelõigule olukorda uurima.

Vallavanem oli algul bussis, seejärel sisenes aga autosse. Puhkenud sõnavahetus süvenes. Raimo Kivi pani käe auto akna külge. Tomson sõitis aga kiirendusega minema ja lohistas mu venda 30-40 meetrit, kuni ta asfaldile kukkus. Teel oli vererida.”

Kehavigastusi saanu Raimo Kivile andis kohapeal arstiabi kiirabibrigaad ja hiljem õhtul ka Tartu ülikooli kliinikumi erakorralise meditsiini osakonna meedikud. “Kodus öösel tundis ta end halvasti, mistõttu viidi ta Tallinnasse haiglasse, kus talle oli paigaldatud südamestimulaator. Venna südame rütmi saamiseks tuli arstidel küllalt vaeva näha,” rääkis Toivo Kivi.

Vallavanem räägib ründamisest

Lohusuu vallavanem Tarmo Tomson märkis, et Lohusuus on Ülejõe tänavale paigaldatud keelumärk rohkem kui kaheksatonnistele autodele ja lisatahvlile märgitud, et nende sõitmine on lubatud vaid vallavalitsuse kirjalikul nõusolekul. “Kevadisel ajal käis sel teel aga pidev metsavedu. Märki keerati korduvalt ringi. Kutsusime korduvalt kohale politsei. Ühe metsaveoautojuhiga hakkasin ka ise rääkima. Tema ütles, et mind need märgid ei koti. Teatasin järjekordsest metsaminekust politseisse, kuid panin teele ka auto ja hiljem valla bussi, millest ei pääsenud mööda vaid metsaveoautod, küll aga teised autod ja traktoridki. Nii tegutsesin põhjusel, et politsei kohaletulekut tuli mõnikord oodata ligi kolm tundi. Mul pole tööajal nii kaua aega oodata.

Teisipäeva, 2. mai, õhtul kella 18-19 vahel otsustasin aga bussi eest ära võtta. Kui lahkuma hakkasin, saabusid kohale Toivo Kivi ja Raimo Kivi. Tekkis sõnavahetus, mille kohta mul on olemas pardakaamera salvestis koos tekstiga.

Sõnavahetuse süvenedes hakkas Raimo Kivi mind ähvardama, ise liikusin autoga edasi. Raimo üritas mind autoaknast lüüa. Kui ma nägin et ta mind ründab ja siis andsin gaasi juurde. Raimo Kivi haaras auto aknast kinni ja hakkas kaasa jooksma. Ma pidin teed jälgima, kui nägin, et Kivi on kukkunud, siis pidurdasin ja jäin seisma.”

Tomsoni sõnul helistas ta kohe häirekeskusesse ja palus kohale kiirabi ja politsei. “Samas kuulsin eemalt, kuidas Toivo Kivi ka ise häirekeskusse helistas. Minu tähelepanekul tuli Raimo Kivi käest üsna vähe verd. Kui politsei kohale tuli, rääkis Raimo, et ma lohistasin teda mööda asfalti.”

Toivo Kivi peab ebareaalseks, et tema 64aastane vend, arvestades oma südame tervislikku seisundit, endast tunduvalt nooremat Tarmo Tomsoni ründama hakkas.

Politsei on Lohusuus juhtunu kohta algatanud kriminaalmenetluse kehalist väärkohtlemist käsitleva paragrahvi alusel. Möödunud reede õhtuse seisuga polnud kahtlusalusena veel kedagi üle kuulatud.

Haldusreformi tulemusena hakkab Lohusuu vald kuuluma Mustvee valla ja Jõgevamaa koosseisu.

JAAN LUKAS

blog comments powered by Disqus