Avinurme Kultuurikeskus sai Estonia kontsertklaveri

Möödunud teisipäeval toodi Avinurme kultuurikeskuse saali Estonia klaverivabrikus valmistatud kontsertklaver.

Avinurmes tekkis eriline vajadus heatasemelise ja kvaliteetse klaveri järele 1999. aastal, kui kohalik kultuurikeskus oli saanud moodsa avara saali.

“Leidsime, et ka maainimesed väärivad, et nendeni jõuaks muusikaline kõrgkultuur. Seepärast otsustasime osta tipptasemel muusikariista — Estonia kontsertklaveri. Vajaliku raha saime Euroopa Liidu investeeringutoetustest, Kultuurikapitalist, vabariigi presidendi kultuurirahastust, Avinurme tünnilaada tuludest ja annetustest. Suure töö tegi klaveri muretsemise eeltöö ära ka tuntud muusik ja muusikaõpetaja Heiki Kalaus, kes on Avinurmes ka puhkpilliorkestrit juhatanud. Kahjuks jäi möödunud aasta meie kandist võrsunud nimekale kultuuritegelasele viimaseks,” rääkis klaveri muretsemise projektijuht, seltsi Nurmetuled liige Mai Tooming.

Ta märkis, et kontsertklaveri tellimisel oli avinurmelastele heaks  nõuandjaks Estonia klaverivabriku juhataja Venno Laul.

Avinurme Kultuurikeskuse uhiuue kontsertklaveri esitluskontsert toimub 23. mail, mil musitseerib ka VIII Eesti pianistide konkursi võitja Maksim Stšura. Samuti saab kuulda isetegevusmuusikute klaverimängu.

Teadaolevatel andmetel on Avinurme Kultuurikeskus senini ainus maapiirkonna kultuuriasutus, kus on olemas Estonia kontsertklaver. “Kindlasti võimaldab see meil senisest sagedamini korraldada kontserte ja teisigi kultuurisündmusi, kuhu saabub publikut mitte ainult Ida-Virumaalt, vaid ka Lääne-Viru ja Jõgevamaalt,” lisas Küllike Pärn.

JAAN LUKAS

blog comments powered by Disqus