Kooliteatrid kogunevad Palamusele

Palamuse rahvamajas saab homme teoks Jõgevamaa kooliteatrite näitemängupäev, millel löövad kaasa kesk- ja gümnaasiumiastme trupid.

Kell kümme hommikul avataval näitemängupäeval saab vaadata seitset etendust. Jõgeva kooliteater Liblikapüüdja toob Palamusele lavastused “Linalakk ja Rosalind” (esitab 6. b klassi trupp), “Une-ema lapsed” (esitab 8.-9. klassi trupp) ja “Petšorin” (esitab gümnaasiumiastme trupp). Kõik kolm tükki on valminud Lianne Saage-Vahuri lavastajakäe all.

Oskar Lutsu Palamuse gümnaasium on seekord esindatud kahe trupi ja kahe lavastusega. OLPG amatöörrühma esituses saab näha lavalugu “Tankla”, draamaring Lutsu Vägi toob publiku ette lavastuse “Konn”. Mõlema tüki lavastaja on Karmo Toome.

Lisaks Jõgeva ja Palamuse truppidele astuvad üles Maarja põhikooli näitering Pahupidi Pärlid (esitavad “Pliiatsiloo”) ja Põltsamaa ühisgümnaasiumi näitering (esitavad lavaloo “Mu isamaa armas”).

Kooliteatrite lavastusi on oodatud jälgima kõik teatrihuvilised. Teatripäev saab teoks Eesti Kultuurkapitali Jõgevamaa ekspertgrupi ja Jõgevamaa omavalitsuste liidu toetusel.

RIINA MÄGI

blog comments powered by Disqus