Laupäeval püüti padjalahinguga maailmarekordit

Laupäeval leidis Jõgeval, Piiri tänava treeningstaadionil, teist korda aset padjalahing, millega prooviti pääseda Guinnessi rekordite raamatusse.


Maailmarekordit sellel aastal veel ei püstitatud, praegune tipptulemus jääb 2015. aastasse, kui USA pesapallimängul asus patjadega lahingusse 6261 inimest. Kuigi maailmatasemel suursaavutust kirja ei saanud, on Eesti mõistes tegemist siiski padjasõdalaste tippmargiga.

Tänavu osalejaid rohkem kui mullu

Eelmisel aastal möödus sündmus lõbusalt ja meeldejäävalt, tuues staadionile ligi tuhat osalejat. Kuigi täpne osalejate arv on veel täpsustamisel, oli korraldajate hinnangul sel aastal huvilisi rohkem. Seda kinnitab ka sissepääsemise järjekord, mis lookles väravatest haiglani välja.

Suur padjalahing muutis sombuse kevadilma kohaletulnutele meeleolukaks. Padjalahingulisi oli kokku tulnud igast Eestimaa paigast – nii mõnedki noored sõitsid kohale pealinnast, kaenlas padjad, et koos sõpradega lustida. Mullusega võrreldes tänavu suled ei lennanud. Sel oli ka praktiline põhjus – sulgi on pärast lahingut tüütu kokku korjata.

Lahingulised olid kaasa haaranud ägedaid patju: karvase kala, pehmed südamed ja printsessikrooni. Kõige enam kasutati pehme äsajana neljakandilist patja. Nii mõnigi osaleja oli lisaks padja valimisele vaeva näinud ka kostüümiga. Nii võis ringi liikumas näha elevanti, kaelkirjakut, ükssarve, draakonit, pokemon Pikachut, tiigrit ja sebrat. Kõige rohkem püüdsid tähelepanu kaks üleelusuurust kollast tic-taci meenutavat Minioni, keda saatis rebane Reps. Tegelased olid kohale tulnud Lõuna-Eestist.

Meeskondade vahel peeti erinevaid võistlusi

Sel aastal olid esmakordselt kaasatud organisatsioonid ja kollektiivid, kes asusid võistlusse meeskondadena. Koolide ja organisatsioonide vahel toimusid erinevad teatevõistlused. Osavuse sai proovile panna nii kõige kõrgema padjatorni ehitamisel, kui pehme padjaussina finišisse tüürimisel.

Eesti suurimat padjalahingut aitas ellu viia projektifond PickUp- Briti Eri, mille tegevusi rahastab Briti nõukogu. Padjalahingu korraldamisse panustavad mitmed Jõgevamaa noored, ent abilisi on üle kogu Eesti.

Padjalahingu idee autor on JJ-Street tantsukooli looja ja eestvedaja Joel Juht. Korraldajate sõnul on padjalahingu üks eesmärke tõsta teadlikkust Eesti väikelinnadest ning näidata, et suursündmused ei pea toimuma üksnes Tallinnas, Tartus või Pärnus.

MARGE TASUR

blog comments powered by Disqus