Kõiki mune ei saa ühte korvi panna

Enamik ettevõtjaid teab, et pole mõtet piltlikult öeldes kõiki mune ühte korvi panna. Lihtsalt lahtiseletatuna tähendab see ettevõtjatele, et ainult ühest suurest partnerist või ühe riigi mitmest partnerist pole mõtet sõltuma jääda. Kui midagi juhtub selles riigis või selle ühe suure partneriga, võib ka siin oma pillid kotti panna.

Ühele transpordiliigile orienteeritus tähendab enamasti suurt jama ja nüüd on see siis käes. Kui lennukid ei lenda, tuleb koju sõita maad mööda. Kuidas aga tulla Euroopast rongiga Eestisse?

Kui uurida bussi- ja raudteefirmade kodulehekülgi, siis igal pool on maismaatranspordi hinnad laes. Berliinist näiteks võib koju saada 15 000 krooni eest. Tõsi, taksoga. Ja võib ka kolm sõpra kaasa võtta. Neljakesi teeks see sutsu vähem kui 4000 krooni. Nutikad on ostnud Euroopast vanu autologusid ja nendega teele asunud.

Ka meie rahvusvaheliste bussifirmade piletihinnad kerkisid kohe poole võrra. Sest kes siis rumal on ja Islandi tuhapilvede pärast suure raha teenimata jätab! 

20. aprill 2010

blog comments powered by Disqus