Lastehommik lemmikutega

Möödunud pühapäeval korraldasid Tabivere rahvamaja juhataja Triinu Täpsi ja maja perenaine Merle Koorts sõbrapäevaeelse lastehommiku, kus kõige tähtsamateks külalisteks lemmikloomad – loomulikult koos oma väikeste omanikega. Ootele oli sätitud ka sõbrapäevateemaline pildistamisnurk, kus kliendid aegsasti ette registreeritud, ning meisterdamishuviliste ammune hea tuttav Virgylia Soosaar juhendas särkide kaunistamist värvitrüki abil ning sõbrapäevakaartide valmistamist.

Lemmikloomade osas andsid Triinu ja Merle ise head eeskuju. Esimesel oli kaasas kuldne retriiver Amanda ning teisel nooruke kass Miisu. Päevakangelasteks olid veel minihamster Hamsi, jänes Turbo ja puuritäis värvikirevaid papagoisid.

Iga omanik teadis oma lemmikust, tema harjumustest ja toidueelistustest ka midagi pajatada, aga eelkõige tutvustasid päevakangelased end ise.

Kergesti kohanev Miisu võttis aknalaual mõnusasti koha sisse, lubas kõigil end lahkesti paitada ja ronis mõnele uudistajale õlalegi. Samas püsis aga hiirekuninga üks silm valvsalt koeral, sest mine seda suurt, kuigi sõbraliku moega elukat tea… Amanda ei pööranud aga Miisule vähimatki tähelepanu: ta demonstreeris publikule, kuidas ta perenaisele kenasti käppa anda oskab, ning püüdis palli suus kandes lapsi end taga ajama kehutada.

Sama palju kui minihamster Hamsu ise, köitis uudistajaid tema uhke elamu, kus ei puudunud rõdud ega peidutoad, jooksuratas ega kurviline tunnel, kus eriti suurt kiirust arendada. Suurema hiire mõõtu loomake näitas, et karakter on tal kange. Kui perenaine Gerli teda asjatult oma käele tulema meelitas ja lõpuks puikleja ise sinna tõstis, laskis Hamsu kuuldavale pahase krääksatuse!

Papagoid ei jätnud aga põrmugi ükskõikseks Miisut. Vurrukandja kõrvadkooldusid ette nagu tõelised lokaatorid, aga käpad suutis ta siiski paigal hoida. Lindude peremees Aleksander kinnitas, et nii tihedalt nagu esitluspuuris ta oma linnukesi kodus ei pea, seal on neil avar puur, kus piisavalt liikumisruumi. Noormees teadis rääkida, et kui lind mõnda aega lennata ei saa, siis ta seda peagi enam ei suudagi.

Fotograaf Kristel Kevvail oli tihe tööpäev, et teha esinduslikud pildid kõigist, kes end eelnevalt kirja olid pannud. Peagi hakkasid Virgylia töötoas ka esimesed tervituskaardid ilmet võtma.

Noorsootöötaja Gerli kinnitas, et kaartide töötuba tegutseb majas ka sõbrapäeva õhtupoolikul.

KAIE NÕLVAK

blog comments powered by Disqus