Merilii Jalg hõbemedalile, Arno Uutmale kahekümnes meistritiitel

Laulasmaal ja Kloogarannas peetud Eesti naiste 61. meistrivõistlustel mikromatšidega täispika ajakontrolliga 64ruuduses kabes tegi hea esituse O.Lutsu Palamuse Gümnaasiumi 9. klassi õpilane Merilii Jalg (Jõgeva Kabeklubi), 12 punkti 16st andsid talle 13 punkti kogunud suurmeister Kaari Vainoneni (Nupuklubi) järel teise koha ja hõbemedali.

Merilii alistas neli vastast ja tegi samapalju viike-lisaks Vainoneniga ka pronksmedalile tulnud Marika Azojaniga (Hiiumaa Kabeklubi), esimesena medalita jäänud Anneli Treesiga (Nupuklubi) ja 6. koha pälvinud Karmen Kuusikuga (Nõmme Kabeklubi). Triinu Jalg (Jõgeva Kabeklubi) oli 6punktiga 7., küll aga alistas ta kogenud Piret Viirma (Järvamaa kabeklubi), kelle see kaotus nihutas medalikohalt viiendaks. Mullu oli Merilii samas mänguliigis 4., tema esimene täiskasvanute medal pärineb samuti eelmisest aastast ja see on pronksmedal 100ruuduses välkkabes.

Meeste 69. meistrivõistlused olid küllaltki esinduslikud, 21 osaleja hulgas olid ka külalismängijad Soomest ja Venemaalt. Jõgeva Kabeklubi esindav 53aastane suurmeister Arno Uutma, kelle juhendamisel treenivad praegu ka Merilii ja Triinu Jalg, asus üritama selles mänguliigis 20ndat Eesti meistritiitlit. Eesti meistrivõistlustel on ta osalenud järjepanu aastast 1981. Kuue vooru järel ehk enne viimast mängupäeva juhtis turniiritabelit võimsalt Andrus Tull (Järvamaa Kabeklubi), kel peale viikide Uno Plaki (Jõgeva Kabeklubi) ja Arvo Ristiga (Hiiumaa Kabeklubi) oli kirjas 4 võitu, sealhulgas Arno Uutma üle. Viimane oli veidi parandanud oma tagasihoidlikku seisu võiduga Uno Plaki üle, ent jäi paidelasest maha 2 punktiga. Viimases kahes voorus Andrus Tullile punktilisa ei tulnud ja tal tuli leppida 4. kohaga. Uutma võitis Arvo Risti, kaotas seejärel Urmas Väärtnõule (Saue Kabeklubi) mikromatši esimese partii, ent võttis teises partiis revanši.

Et Arno Uutma, Raivo Rist (Hiiumaa Kabeklubi) ja Urmas Väärtnõu jäid 11 punktiga 16st jagama 1.-3. kohta, peeti vastavalt võistlusjuhendile nende vahel lühendatud ajakontrolliga lisavõistlus, kus Uutma alistas kindlalt mõlemad vastased, medalid jagati eeltoodud järjekorras. Teised Jõgeva Kabeklubi meeskabetajad Uno Plakk ja Algo Laidvee kaotasid viimases voorus, mis paiskas nad 8 punktiga pingereas vastavalt 10. ja 11. kohale.

23.-26. veebruarini peetakse Tallinnas Eesti meistrivõistlused 100ruuduses kabes. Jõgeva maakonna meeste meistrivõistlustel selles mänguliigis tuli täiseduga võitjaks Uno Plakk, hõbe- ja pronksmedali saatus selgus järelmatšis välkkabes esimese võiduni, mis alles kuuendas partiis õnnestus Kaarel Otsal Kalle Loki vastu.

JÕGEVA KABEKLUBI

blog comments powered by Disqus