Tänavusel esimesel salongiõhtul pakutakse reisimuljeid Albaaniast

Põltsamaa raamatukogus korraldatakse salongiõhtuid, kus huvilistel on võimalik kohtuda põnevate inimestega, kes räägivad oma tööst, hobidest, reisidest. Käesoleva aasta esimesel salongiõhtul esmaspäeval räägib Põltsamaa raamatukogu direktor Rutt Rimmel reisimuljeid Albaaniast.

Rimmel lausus, et Albaania on väga ilus maa, kus hakkavad silma erineva kujuga mäemassiivid, mille vahel orgudes paiknevad enam kui kaks tuhat aastat tagasi asutatud linnad. Lisaks on Albaanias huvitav näha antiikaegseid välja kaevatud linnasid ja osaliselt korda tehtud antiiklinnade varemeid. Pikka aega vaevles Albaania diktaator Enver Hoxha juhitud kommunistliku režiimi all ja sellesse pikalt suletud riiki turistid ei pääsenud. Pilkupüüdev on Albaania Vahemere rannik, mis on peaaegu inimtühi, sest seda pole turistid veel avastatud. Rimmeli sõnul torkavad kontrastid Albaaniat külastavatele inimestele eriliselt silma. Albaania suletud perioodist on alles punkrid, mis rajati kaitseotstarbelisel eesmärgil. Need mäenõlvadel ja maja hoovides asuvad betoonist kuplikujulised ehitised ei jää seal kellelegi märkamatuks. Pole välistatud, et need saavad edaspidi turistidele kaunite randade kõrval oluliseks külastusobjektideks. Rutt Rimmeli sõnul nägid nad ka kunagist Nõukogude Liidu allveelaevade baasi, mis tegelikult oli eemalt nähtuna mäe nõlva sees asuv koopasuu. Rimmeli sõnul tasub Albaaniat kindlasti külastada, sest võrreldes mitmete teiste riikidega on sinna reisimine veel küllalt odav.

Salongiõhtul räägitakse veidi ka Põltsamaa reisiklubi tänavustest kavadest ning plaanitakse aprilli lõpus või mai alguses toimuvat väljasõitu Sigulda lillelaadale.

TOOMAS REINPÕLD

blog comments powered by Disqus