Jõgeva valla eelarve ületas viie miljoni euro piiri

Neljapäevasel istungil kinnitas Jõgeva vallavolikogu 2017. aasta eelarve, mille maht on suurem kui varasematel aastatel.

Jõgeva vallavalitsuse eelarve peaspetsialist Jana Pärn märkis, et esmakordselt on võimalik vastu võtta eelarve, millesse planeeritud viis miljonit eurot. “Selline võimalus avaneb tänu maksude planeerimisele ja raha eraldamistele mitmesugustest fondidest. Kuludeks on eelarvesse kavandatud 5,1 miljonit eurot, tuludeks 4,8 miljonit eurot, investeerimistegevuseks on ettenähtud suurusjärgus 1,5 miljonit eurot. Laenusid ei võeta, kuid makstakse tagasi 183 000 euro ulatuses.”

Jõgeva vallavolikogu esimees Tiit Lääne avaldas head meelt, et praeguse Jõgeva valla viimane oma eelarve nii kaalukaks kujunes. “See on selge märk, et vald on majanduslikult tugeval järjel, mille taga on paljude inimeste pidev tubli töö. Eelkõige tahan tänada vallavalitsust. Selle aasta eelarves, nagu varasematelgi aastatel, moodustab kõige mahukama osa, peaaegu poole, hariduselu ülalpidamiseks kuluv raha,” rääkis Lääne.

“On hea meel, et on võimalik tõsta valla palgal olevate inimeste palkasid. Loodame, et tehtud saavad ka investeeringud, mida oleme plaaninud,” ütles vallavolikogu majanduskomisjoni esimees Väino Ling.

JAAN LUKAS

blog comments powered by Disqus