Voorel meisterdati helkurkoeri

Sihtasutuse Saare Valla Aktiviseerimiskeskus Voore noortetoas meisterdasid lapsed ja noored põneva väljanägemisega helkureid ja said ka nõuandeid nende kasutamiseks.

Voore noortetoa noortejuht Kadri Kommeri sõnul meisterdasid noored helkureid, millel on silmad, nina, suu ja müts. “Need näevad välja nagu tutimütsiga helkurkoerad. Helkuri valmistamise juhendaja, käsitööringi eestvedaja, Lemmi Orav võttis näidise kaasa. Noored said oma fantaasiat kasutada silmade valikul, juuste pikkuse ja värvi valimisel ning suu kujundamisel,” rääkis Kommer.

Töö tekitas väga suurt elevust. “Kui ma teatasin noortele, et hakkame helkureid valmistada, siis arvati, et kleebime lihtsalt midagi helkurribale. Aga tegelikkuses oli vaja kõvasti näputööd teha. Nõela läbi helkurriide torgata oli päris raske, sest riie on kõva ja jäik. Kui üks pool õmmeldud, tuli nõela ja niidi abil kinnitada nina ning siis teine pool kinni õmmelda. Siis sai hakata lõngast juukseid lõikama, neid oli vaja umbes 70 tükki ja need tuli hiljem kolme kaupa helkurriidele õmmelda. Järgmiseks tuli kleepida silmad, helkur seest vatiga täita, müts sättida ning tutt parajaks lõigata. Viimane samm oli suu joonistamine,” kirjeldas noortejuht.

Tublid noored said selle tööga väga hästi hakkama, tunnustas Kadri Kommer noorte tegevust.

Helkureid tegemas olid ka kaks lapsevanemat, samuti lõi kaasa noortejuht.

“Noored tegid helkurid endale, nad olid väga teadlikud, kuidas peab seda kandma,” ütles Kommer.

Voore noortejuht rääkis sedagi, et enne jõule meisterdati Voore noortetoas 3D jõulukaarte, mille noored said oma lähedastele või sõpradele kinkida. “Kõige põnevam töötuba oli piparkookide kaunistamine, see toimus detsembris. Igaüks sai kaunistada suure südamekujulise piparkoogi, kuhu oli võimalik külge panna nöör, et sellega võiks kaunistada kuuske, lisaks sai kaunistada väiksemaid piparkooke. Õpitubades osales 12-15 noort,” meenutas ta.

JAAN LUKAS

blog comments powered by Disqus