Reisikindlustuse tingimused on hinnast olulisemad

Igal aastal üha sagedamini välismaale puhkust nautima suunduvad eestlased ei süvene kindlustustingimustesse piisavalt põhjalikult ning arvavad, et krediitkaardiga boonusena kaasa tulnud reisikindlustus aitab igas olukorras.

Reisimise populaarsuse kasvuga on tõusnud ka inimeste teadlikkus ootamatute kulude hüvitamiseks mõeldud reisikindlustuse vajalikkusest. Tavaliselt tähendab reisikindlustus tervisekindlustust, mis hüvitab inimese ootamatu haigestumise või õnnetusest tingitud tervisekulud. Lisaks saab soovi korral reisikindlustusele juurde osta ka pagasi -ja reisitõrkekindlustuse.

Enne reisi peab iga inimene võtma aja maha, mõtlema reisi iseloomule ja enda vajadustele ning seejärel tuleks ebameeldivuste vältimiseks põhjalikult tutvuda kindlustuslepingus toodud tingimustega

Elutempo sunnib kiireteks otsusteks

Tänapäeval saab kindlustuslepingut sõlmida internetis, laua taga koos kindlustajaga või kasutada hoopis krediitkaardiga boonusena liidetud reisikindlustust. Kiire elutempo tõttu lähevad paljud reisisellid mugavamat teed ja kasutavad krediitkaardiga kaasnevat kindlustust, teised jällegi valivad hinna järgi.

Kõige olulisem on mõelda soodsast hinnast kaugemale ning tutvuda täpselt reisikindlustuse tingimustega juba enne lepingu sõlmimist. Kui õnnetus on toimunud, siis võib olla hilja avastada, et kindlustuskaitse tingimused on kitsamad kui eeldati.

Nii võib juhtuda, et inimene ei olegi kõige vastu kindlustatud või oleks pidanud krediitkaardi kindlustuse rakendumiseks reisi eest teatud ulatuses tasuma sama pangakaardiga. Ka on igal pangal erinev kindlustusandja, kellel omakorda erinevad kindlustustingimused.

Ükskõik, millise kindlustuse kasuks inimene lõpuks otsustab, tähtis on teada, milliste juhtumite korral on sellest ka abi. Näiteks kas kindlustus katab lennuaja muudatustest tingitud kahjud ja pagasi kadumise, millise summa eest hüvitatakse haigestumise korral haiglakulud ning millistel tingimustel toimib reisitõrge. Need on näited inimese jaoks olulisematest kindlustuslepingu tingimustest.

Reisikindlustus loob kindlustunde

Meie kogemus näitab, et kõige enam on reisikindlustusest kasu reisija haigestumise ja õnnetuste korral, samuti pagasi kahjustumise või kadumise puhul ning erinevate põhjuste tõttu reisi ära jäämisel.

Et ravile kuluvad summad on riigiti väga erinevad, soovitame määrata kindlustussummad vastavalt riigile ja reisi iseloomule. Suusareisile, surfama või mõnd muud spordiala välismaale harrastama minnes tuleks kindlasti osta ka vajalik lisakaitse.

Perega reisides peaks reisikindlustuse vormistama kõikidele pereliikmetele ning jälgima, et tervele perele kehtiva kindlustuskaitse summa oleks piisavalt suur, et katta vajadusel pereliikmete reisikulud või meditsiiniabi.

Kui inimene aga reisil haigestub, satub õnnetusse või on mureks pagasi kadumine ja näiteks reisi ära jäämine, siis on esmatähtis kõik toimunuga seotud arved, ostutšekid või muud dokumendid alles hoida.

Olgu reisi sihtpunktiks tuttav naaberriik või kauge palmisaar, reisikindlustus annab kindla tunde ja lubab unistuste puhkust nautida muremõteteta.

JONATAN JÕKS, Seesami reisikindlustuse tootejuht

blog comments powered by Disqus