Aasta sädeinimeseks valiti Aili Soolepp

 

Jõgevamaa Kodukandi Ühendus valis maakonna aasta sädeinimeseks 2009  Pajusi Külaseltsi juhatuse liikme ja Pajusi rahvamaja juhataja Aili Soolepa. Tunnustuse pälvinuid autasustati maakonna kodukandi ühenduse kümnenda aastapäeva pidustustel Sadala rahvamajas.

Aasta sädeinimeseks kuulutatud Aili Soolepp märkis, et küllap on ta tunnustuse välja teeninud paljude aastate tööga kultuurielu ja kodukandiliikumise edendamisel.

“Meie kandi inimeste omaalgatuslike mõtete ja tegude väljakujunemisel võib pidada väga oluliseks eelduseks Pajusi Külaseltsi loomist 2000. aastal. Üks tõsisemaid eestvedajaid seltsi moodustamisel oli põllumajandusettevõtja Lembit Paal,” rääkis Soolepp.

Tema sõnul on iseäranis hea meel, et Pajusi rahvamaja ja park on muudetud nüüdisaegsemaks, nägusamaks ja atraktiivsemaks. “Tänavu kevadel algavad Pajusi tiigi korrastamisel teise etapi tööd, mis tehakse projektirahade toel. Leader-programmi esitasime aga projekti, millega taotleme PRIA-st raha mõisakompleksis asuva hoone renoveerimiseks külamajaks,” rääkis Soolepp, kes oli taasiseseisvunud Eestis esimene Pajusi vallavanem.

„Antsla tehnikumis agronoomiks õppides tegelesin  noorsootööga. Usun, et praeguse külaelu edendamiseks jätkub mul piisavalt energiat ja hakkamist ning ikka ja jälle tekib uusi ideid. Ja kui endal neid vahel ka napib, siis on  pakuvad neid välja teised tegusamad inimesed paikkonnast ja taas saab külaelanike omavahelise koostöö ja sageli kohaliku omavalitsuse ja teistegi organisatsioonide toetusel midagi meeldivat ja tarvilikku ära tehtud. Tugevat koostöövalmidust peangi väga tähtsaks edasiviivaks jõuks maapiirkondades,” tõdes Aili Soolepp.

“Aasta sädeinimese ja aasta küla nimetuse andmisel olime üksmeelsed. Aili Soolepp on külaliikumises tuntud oma pikaajalise tegevusega, paistab silma tõsise suhtumisega Pajusi kandi aja- ja kultuuriloosse, traditsioonide hoidmise ja loomisega,” märkis Jõgevamaa Kodukandi Ühenduse juhatuse esimees Karina Kaarepere. 

Jõgevamaa aasta sädeinimesi

2009 Aili Soolepp

2006 Meeri Ottenson

2004 Loniida Bergmann

iii

JAAN LUKAS

blog comments powered by Disqus