Jõgeva vald tunnustas tublisid noorsootöötajaid ja aktiivseid noori

Jõgeva vald pidas Kantkülas peetud tänuõhtul meeles valla tublimaid noorsootöötajaid ja aktiivsemaid noori.

Aktiivse noorsootöös osalemise eest pälvis tänukirja Janeliis Mattis. Noorsootöötaja Kertu Soonberg rääkis, et Janeliis on Jõgeva aleviku noortekeskuses üks aktiivsemaid noori, kes veab seal noorte loovusringi juba maikuust. Samuti on tüdruk kirjutanud erinevaid projekte, korraldanud üritusi ning osalenud aktiivselt keskuse igapäevatöös.

Tänukiri anti ka Jenifer Heinmannile. Ta teab alati täpselt, kus miski Jõgeva aleviku noortekeskuses on, mida on tehtud ja millal. Jenifer on väga tubli nooremate aitaja, kui loovusringis on abi vaja, siis läheb ta alati väiksematele appi.

Tubli noor on Kuremaal Evelin Pigo, kellest on saanud noorsootöötaja Triinu Palmiste parem käsi. Ta osaleb igal pool, kus abi vaja. Samuti pakub ta ise ideid välja ning kirjutab projekte.

Janis Vaht on Kuremaa noortekeskuses ainus meessoost püsikunde, kes tuleb kaasa kõikide hullude ideedega.

Seitse pöialpoissi ühes inimeses

Cerle Siim on Vaimastveres nagu seitse pöialpoissi ühes inimeses. Ta on väga asjalik ja lööb kõikjal kaasa. Ka Martin Laasik on Vaimastvere avatud noortekeskuses üks aktiivsemaid noori, kes kunagi abist ei keeldu.

Renate Uiga Laiuse noortekeskusest on südamlik, hea ja soe inimene, aitab alati kaaslasi. “Temaga on hea koos töötada,” tunnistas noorsootöötaja Kadri Allas. Ka Nora Isakar kuulub Laiuse avatud noortekeskuse tublimate hulka.

Mari-Liis Heimonen on see tubli noor inimene, kes suudab Siimusti avatud noortekeskuses kaasata teisi noori ning jagada oma mõtteid. Laidi Grauen märkis, et Annabel Kallo on suisa Siimusti noortekeskuses üles kasvanud. “Ta on kaasas käinud oma suuremate õdedega, nüüd on ta tubli projektikirjutaja ja kodutütar,” lisas Laidi.

“Alguses kui ta tuli, oli imelik tunne, sest olime eelmise töötajaga nii harjunud. Paari päeva pärast saime aru, et meie uus noorsootöötaja on väga tore inimene. Iga päev, kui tuleme, näeme tema naerul suud,” kirjutasid lapsed Siret Bogdanovi kohta. Siret on Siimusti avatud noortekeskuse uus töötaja, ta on lühikese ajaga võitnud noorte poolehoiu.

“Koos temaga saab meisterdada, mängida ja süüa teha. Ta on kena, abivalmis ja viisakas, tal on hea iseloom, ta on sõbralik ja oskab rahulikult suhelda,” oli kirjas Laiuse avatud noortekeskuse uus noorsootöötaja Kristi Kreegi kohta.

“Ta on kõige positiivsem inimene üldse, ta teeb ka kõige pilvisema päeva päikeseliseks, on nagu sõbranna, temaga saab nii vabalt suhelda ja usaldada talle oma muresid, ta oskab saladusi hoida. Meil on palju ühiseid seiku, mida meenutada,” märkisid Kuremaa avatud noortekeskuse töötaja Triinu Palmiste kohta keskuse püsikunded.

“Ta on väga julge ja enesekindel, tark ja nutikas, talle saab alati kõigest rääkida, sest ta on suurepärane kuulaja. Tema naljad ajavad meid naerma ja temast kiirgub positiivset energiat. Ta paneb meid mõtlema ka siis, kui meil juhe täiesti koos on, ta on meile kõigile suureks eeskujuks,” iseloomustati Kertu Soonbergi Jõgeva aleviku noortekeskusest.

“Talle võib alati kurtma minna, temaga saab alati kõigest rääkida ja ta peab kõike meeles. Ta küsib, mida me noortekas teha tahaksime ja siis ühel hetkel saabki see kõik teoks. Kui tal midagi valesti läheb, siis ütleb ta ilusasti, et õpib ise ka, sest teeb seda esimest korda. Kui ta tahab, et me noortekas midagi teeksime, siis naeratab ta alati hästi suure naeratusega,” tunnustasid Vaimastvere lapsed oma noorsootöötaja Eveli Leego tööd.

Tänati veel Kadri Allast Laiuse avatud noortekeskusest ja Monika Maasingut tehtud töö eest.

Sel korral anti välja ka tänukirjad kolmele noorsootöötajale: Eveli Leego – südamega tehtud noorsootöö eest Vaimastveres, Kertu Soonberg ‒ noorsootöö ühiste suveürituste korraldustöö eest ja Keidi Kalda – vabatahtliku töö eest Kuremaa noortekeskuses.

Iga noore jaoks kättesaadav ja jõukohane

Jõgeva valla noorsootöö vanemspetsialist Laidi Grauen ütles, et 15 aastat tagasi asus Jõgeva vallas tööle esimene noorsootöötaja ja mõne aja pärast loodi ka esimene noortekeskus. “Noortekeskused on töötanud põhimõttel, et igal noorel on õigus tulla ja koos sõpradega tegutseda ning sisustada oma vaba aega. Oluline oli, et noored leidsid tee noortekeskusesse.

Viis aastat tagasi hakati mõtlema, et ka avatud noorsootöö peab olema eesmärgistatud ning sisukas. Noori tuleb kaasata nii, et nad ise oskaksid näha oma tegevuste ja ettevõtmiste, arutelude ja kohtumiste mõtet. Noortekeskustes kujunesid välja aktiivgrupid. Kolm aastat tagasi otsustas Jõgeva vallavalitsus aktiivseid noori ka tunnustama hakata.

Noorsootöös osalemine avaldab positiivset mõju noore inimese enesekindlusele ja hinnangule, teadmistele, oskustele ja valikutele. Noorsootöö puudutab kõiki noori ja püüab leida võimalusi, kuidas iga noore jaoks oleks noorsootöö kättesaadav ja jõukohane.

Selleks, et noorsooöö oleks Jõgeva valla noortele kättesaadav ja jõukohane, on andnud oma panuse ka vallajuhid,” ütles Laidi Grauen.

Vallavolikogu esimees Tiit Lääne märkis, et lõpulejõudva haldusreformiga seoses muutuvad valla piirid. “See tähendab, et Jõgeva vald saab olema tunduvalt suurem kui on olnud senini. Milline saab olema noorte ning noortejuhtidega kokkusaamine järgmisel aastal, ei oska praegu öelda. Kindlasti saame kokku ning noorsootöö jääb. Samuti jääb noortejuhtide tänuvärne ja vastutusrikas töö. Jõgeva vallas on viis noortekeskust, mis on Eesti mõistes küllalt unikaalne, veel paaril omavalitsusel on rohkem noortekeskusi. See näitab, et töö noortega on vajalik, hästi korraldatud, töö jätkub sõltumata sellest, kui suured on uue omavalitsuse piirid. Noortekeskused ei kao ka tulevikus kuhugi,” tunnistas Lääne.

Vallavanem Enn Kurg ütles, et Jõgeva valla noorsootööl on väga pikk ajalugu. “Aktiivsed inimesed on siin tegutsenud kaua. Meie noortejuhid osalevad aktiivselt koostöörühmas, mis püüab leida uusi võimalusi noorsootöösse. Lähitulevikus saab koostöös teiste noortekeskustega palju huvitavaid asju toimuma. Noortejuhtidest oleks üksi vähe abi, kui poleks kaasatud aktiivi. Tänu aktiivsetele noortele, kes tõmbavad ka teisi kaasa, jätkub algatusvõimet ja entusiasmi. Kes muidu elu põnevaks teeks kui mitte noored ise,” märkis vallavanem.

HELVE LAASIK

blog comments powered by Disqus