Hanna-Brita Kaasik võitis Eesti meistrivõistlustel pronksmedali

Vahetult jõulupühade eel jagati Tehvandi spordikeskuses murdmaasuusatamise Eesti meistrivõistluste medaleid suusavahetusega distantsidel. U20 vanuseklassis võitis pronksmedali Põltsamaa Kuningamäe SK esindaja Hanna-Brita Kaasik.

U20 vanuseklassis oli võistlustules 14 suusatajat, nii klassikalises kui ka vabatehnikas läbiti viis kilomeetrit. Juba avaringi järel eraldus neljaliikmeline juhtgrupp, kuhu lisaks Hanna-Brita Kaasikule kuulusid Mariel Merlii Pulles, Kaidy Kaasiku ja Anette Kasemets. Teisel ringil jäi Kasemets teistest maha ning suusavahetusse tulles edestas esikolmik järgnevaid juba rohkem kui poole minutiga.  Klassikadistantsi järel liidripositsioonil olnud Hanna-Brita Kaasik edestas Mariel Merlii Pullest 0,5 ning Kaidy Kaasikut 4,2 sekundiga. Uisudistantsil läksid Pulles ja Kaasiku siiski oma teed ning Eesti meistriks tuli ajaga 29.40,7 lõpetanud Mariel Merlii Pulles. Hõbemedali võitnud Kaidy Kaasiku kaotas võitjale 3,6 ning pronksmedali pälvinud Hanna-Brita Kaasik 34,2 sekundiga. Neljandana üle finišijoone tulnud Anette Kasemets kaotas Kaasikule 14,7 sekundiga.

Mullu veebruaris võitis Eesti noortekoondisse kuuluv Hanna-Brita Kaasik Eesti meistrivõistluste hõbemedali U18 vanuseklassi klassikatehnikas läbitud 10 km ühisstardiga sõidus.

MATI ALEV

blog comments powered by Disqus