Torma Sport sai põnevusmängus väärtusliku võidu

SK Torma Sport korvpallimeeskond alistas Eesti meistrivõistluste esiliiga alagrupiturniiri kohtumises eelmisel hooajal esiliigas võidutsenud Paide Viking Window 74:71 (22:23, 18:16, 14:15, 20:17). Seitsmest kohtumisest neli võitnud Torma meeskond on esiliigas kolmandal kohal.


Möödunud reedel Torma spordihoones peetud kohtumise kolmas veerandaeg lõppes 54:54 viigiseisul. Otsustavat perioodi alustasid edukamalt siiski külalised ‒ rohkem kui kolme minuti jooksul Torma mängijate visked korvi ei läinud ning Paide läks koguni kümne punktiga 64:54 juhtima. Seejärel hakkasid tabama ka kodumeeskonna visked ning tormalased jõudsid poolteist minutit enne lõpuvilet Marten Järviku kaugviske järel 69:69 viigini. Fredi Parkeri ja Johannes Välbi tabamuste toel juhtis Torma Sport 19 sekundit enne kohtumise normaalaja lõppu juba viie punktiga (74:69). Dramaatiliselt kulgenud lõpusekunditel oli külalistel siiski ka võimalus mäng lisaajani viia. Kolm sekundit enne kohtumise lõppu vähendas Siim Kams vahe kolmele silmale, viskel talle tehtud vea eest määratud vabaviset Kams aga ei tabanud. Lauapalli sai Paide meeskonna keskmängija, 2 meetri ja 6 sentimeetri pikkune Raido Ringmets, kelle lähiviske aga kaheksa sentimeetrit lühem Fredi Parker edukalt blokeeris. Lauapalli sai taas külalismeeskond, koos lõpuvilega saatis Ringmets teele kaugviske, mis aga taas korvi ei tabanud.

Marten Järvik ja Fredi Parker tõid võitjatele võrdselt 18 punkti. Johannes Välb lisas meeskonna punktiarvele kaheksa ning Märt Tralla ja Veiko Maidla võrdselt seitse punkti. Paide mängijatest oli 14 punktiga edukaim Rauno Nurklik.

A-alagrupis on tabeli tipus Tartu Kalev/Estiko (võiduprotsent 66,7), järgnevad EMÜ SK (62,5), SK Torma Sport (57,1), Paide Viking Window (42,9), Tamsalu Los Toros/Viru Haigla (42,9) ning Kohila/Telia SK/Webware (28,6).

Esiliiga mängud jätkuvad juba uuel aastal, 12. jaanuaril on Torma Sport võõrsil vastamisi Kohila meeskonnaga.

MATI ALEV

blog comments powered by Disqus