Maavalitsuses peeti meeles sotsiaaltöötajaid

Neljapäeval tunnustati  Jõgeva maavalitsuses maakonna eri paikade tublimaid sotsiaaltöö tegijaid aumärkide ja aukirjadega.

Jõgeva maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonna  juhataja asetäitja Aime Meltsase sõnul sai sotsiaaltöötajate tänamine ja tunnustamine teoks teist korda. “Möödunud aastal tunnustas tollane maavanem Aivar Kokk selle valdkonna töötajaid pärast samateemalist ümarlauda maavalitsuse kaminasaalis.

Tänavu küsis maavanem Viktor Svjatõšev omavalitsusjuhtidelt eelnevalt järele, keda oma piirkonna sotsiaaltöötajatest soovitavad nad aukirja ja aumärgiga tänada,” rääkis Meltsas. 

Tänuväärne töö

Vastuvõtule oli kutsutud igast linnast ja vallast üks sotsiaaltöötaja, omavalitusjuht ning samuti Jõgevamaa Puuetega Inimeste Koja poolt tunnustamiseks esitatud inimesed.

“Tore on tõdeda, et sotsiaaltööd on hakatud väärtustama. Hätta võime sattuda me kõik ja siis on hea teada, et on olemas inimesed, kes oma teadmistega ja oskustega meile abiks on,” märkis Meltsas

“Mustveest oli tunnustamisüritusele kutsutud Anna Lagutina, kes  on pikka aega  pühendanud ennast kutsehaigustega seonduvate ja teiste sotsiaalvaldkonna probleemide lahendamisele ka venekeelse elanikkonna hulgas,” ütles Mustvee linnapea Mati Kepp.

“Meie esitasime tunnustamiseks vallavalitsuse sotsiaaltöö peaspetsialisti Marika Kalmu, kes on aidanud kindlustada sotsiaalset turvalisust väga paljudele inimestele. Eriti oluline on see praegusel nii sotsiaalselt kui majanduslikult keerulisel ajal. Arvestades pinget, mis sotsiaaltöötajatel tuleb praegu taluda, tuleb nende tunnustamist väga tänuväärseks pidada,” tõdes Torma vallavanem Riina Kull.

Aime Meltsase sõnul on sotsiaaltöö erialad praegu koolides üsna populaarsed ja konkursid kõrgkoolides tugevad. „Näiteks on sotsiaaltöö alane kõrgharidus ka meie maavalitsuse sotsiaal- ja haridusosakonna terviseedenduse peaspetsialistil Kadi Eessaarel,” lisas ta. 

Vajalikud koolitused

Meltsase kinnitusel tegeldakse meie maakonnas järjekindlalt ka sotsiaaltöötajate koolitamisega

“Igal aastal korraldame maakondlikku ühiskoolitust. Samas püüame anda ümarlaudade kaudu infot, mis muutub ja kuidas erinevates olukordades toime tulla. Loomulikult peavad sotsiaaltöötajad olema teadlikud seadusemuudatustest ja ajaga kaasas käima. Nad peavad kas ise õppima või otsima koolitusi, et asjadega kursis olla. Sotsiaalministeerium pakub ka aeg-ajalt sotsiaaltöötajatele koolitusi, tänase päeval näiteks uue STAR programmi käivitamisega.  Kavatseme korraldada ka sotsiaaltöötajatele, lastekaitsetöötajatele ning linna- ja vallasekretäridele  perekonnaseaduse teemalise koolituse,” rääkis Meltsas. 

Tunnustuse pälvisid

Marju Liivak Palamuse vallast

Marika Kalm Torma vallast

Esta Koss Põltsamaa vallast

Liia Stamm Jõgeva vallast

Aavo Aru Jõgevamaa Puuetega Inimeste Kojast

Ene Toom Pala vallast

Erna Vanakõrts Puurmani vallast

Tiia Juhkam Pajusi vallast

Silvi Kerb Jõgeva linnast

Anna Lagutina Mustvee linnast

Tiiu Maasing Kasepää vallast

Liis Härmaste Tabivere vallast

Kaire Bubnis Põltsamaa linnast

Helgi Koll Saare vallast

iii

JAAN LUKAS

blog comments powered by Disqus